Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με ψηφιακό τρόπο ο υπολογισμός των νέων αντικειμενικών.

12 Απρίλιου 2011 Σχόλια
  • Στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν ακόμα αποφασίσει αν οι αυξήσεις θα γίνουν εφάπαξ ή σε τρεις δόσεις
Τις αγοραίες αξίες θα προσεγγίσουν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων στις περιοχές που καταγράφεται μεγάλη απόκλιση τιμών.

Στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν οι αυξήσεις θα γίνουν εφάπαξ ή σε τρεις δόσεις, καθώς διαπιστώνουν ότι η ασθμαίνουσα κτηματαγορά δεν θα μπορούσε να δεχθεί μεγάλες αναπροσαρμογές. Ωστόσο ξεκαθαρίζουν πως θα ακολουθηθεί η βασική αρχή για προσαρμογή των αντικειμενικών τιμών στα επίπεδα των αγοραίων.

Οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων αναμένεται να παραμείνουν «παγωμένες» σε υποβαθμισμένες περιοχές, όπως π.χ. το κέντρο της Αθήνας, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να μειωθούν, όπως επίμονα ζητούν φορείς της αγοράς.

Ο υπολογισμός των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων αναμένεται να γίνει με την νέα ψηφιακή υπηρεσία αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας ακινήτων.

Στόχος της νέας ψηφιακής υπηρεσίας είναι να καταστεί ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων φιλικός προς το χρήστη, είτε αυτός είναι φορολογούμενος, είτε είναι φορέας εμπλεκόμενος στη διαδικασία υπολογισμού του κόστους γης.

Καινοτομία του ψηφιακού συστήματος είναι η υποβοήθηση της δημιουργίας και επεξεργασίας «προτεινόμενης τιμής ζώνης» με ανάπτυξη πληροφοριακής υποδομής με αγοραίες τιμές ακινήτων από φορείς (π.χ. Τράπεζα της Ελλάδας), ιδιώτες, επιτροπές τοπικών Εφοριών και υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Οι τιμές αυτές, για τις οποίες θα χρησιμοποιούνται συντελεστές βαρύτητας βάσει κριτηρίων, συλλέγονται από το Τμήμα Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή Το Βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης