Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μεγάλωσε η υστέρηση των εσόδων τον Μάρτιο.

12 Απρίλιος 2011
Συνεχίστηκε και τον Μάρτιο η υστέρηση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού όπου πλέον φτάνει στα 973 εκατ. ευρώ, ενώ στο τρίμηνο παρουσιάζονται αυξημένες και οι δαπάνες. Η συνολική εικόνα του ελλείμματος, για την ώρα, διασώζεται από τις περικοπές και τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
 Το έλλειμμα στο τρίμηνο ανέρχεται στα 4,71 δισ. από 4,70 που είναι ο στόχος, δηλαδή εμφανίζει υστέρηση 9 εκατ. ευρώ.

Όμως, τα στοιχεία για τα έσοδα δείχνουν πως στο τρίμηνο, είχε προβλεφθεί να εισπραχθούν 12,494 δισ. και έχουν εισπραχθεί 11,114, υστέρηση ύψους 8,1% αντί αύξησης 8,5% που έχει προβλέψει η κυβέρνηση.

Το υπουργείο, αποδίδει την υστέρηση των εσόδων στην μεγαλύτερη των προβλέψεων ύφεση και στις ευνοϊκότερες διατάξεις για τη φορολόγηση των φυσικών προσώπων που έφερε ο νέος φορολογικός νόμος. Η "τρύπα" στα έσοδα, αυξήθηκε με μικρότερο ρυθμό έναντι του πρώτου διμήνου, στα 973 εκατ., έναντι 865 που ήταν τον Φεβρουάριο.

Όσον αφορά στις δαπάνες, εμφανίζονται αυξημένες κατά 3,5%, στα 15,755 δισ. ευρώ, με στόχο τριμήνου τα 15,599 δισ.

Τέλος, τα έσοδα του ΠΔΕ ανέρχονται σε 608 εκατ. ευρώ, με στόχο τριμήνου 4 εκατ. ενώ οι δαπάνες του ανέρχονται σε 677 όταν ο στόχος προέβλεπε ότι θα φτάσουν στο τρίμηνο το 1,6 δισ.

Πηγή Ελευθεροτυπία

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης