Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πλήγμα για τους ΜμΕ η εξαίρεση της Ελλάδας από τις εγγυήσεις

6 Απρίλιου 2011
Tην έντονη ανησυχία του για τις χρηματοδοτικές προοπτικές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξέφρασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΟΜΜΕΧ Χρήστο Πιτέλη. Oπως επισήμανε ο κ. Κορκίδης, υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδέχεται να καταργηθεί η δυνατότητα του ΕΤΕΑΝ να παρέχει εγγυήσεις από το 2012 και μετά. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το μνημόνιο, το Eλληνικό Δημόσιο επιτρέπεται να χορηγεί εγγυήσεις που ανέρχονται για το 2010 μέχρι 2 δισ. ευρώ, για το 2011 μέχρι 1 δισ. ευρώ, ενώ το 2012 προβλέπεται να μη χορηγηθούν καθόλου εγγυήσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, κάτι τέτοιο θα ήταν εξέλιξη με δυσμενέστατες επιπτώσεις στις ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Εξάλλου, όσον αφορά το ΤΕΜΠΜΕ, ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι η ρύθμιση των υφιστάμενων εγγυήσεων με αλλαγή στους όρους χορήγησης, όπως η διάρκεια του δανείου και το ύψος του επιτοκίου θεωρείται ως νέα εγγύηση και συνυπολογίζεται στο ανώτατο όριο που έχει οριστεί. Η πρόταση της ΕΣΕΕ, στην περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, είναι η προσφυγή στα κοινοτικά όργανα και η έντονη αντίδραση για την εξαίρεση της Ελλάδας από τον θεσμό των εγγυήσεων. Και αυτό γιατί η προώθηση πρωτοβουλιών όπως οι δικτυώσεις, που είχε προτείνει νωρίτερα ο κ. Πιτέλης, έχει σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη χρηματοδότησης και ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγορά, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να απορροφηθούν τα προγράμματα από τις ΜμΕ.
Πηγή: www.express.gr


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης