Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Εισοδηματική Πολιτική για το 2006

1 Φεβρουάριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Σχετικά με την εισοδηματική πολιτική της Κυβέρνησης για το 2006, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:..

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Αθήνα,  1-2-2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την εισοδηματική πολιτική της Κυβέρνησης για το 2006, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στα πλαίσια υλοποίησης της εισοδηματικής πολιτικής της Κυβέρνησης για το 2006 και με γνώμονα την επιτακτική ανάγκη για πιστή εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού, μετά από εξάντληση όλων των ορίων της δημοσιονομικής πολιτικής, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Ο βασικός μισθός των λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. και λοιπών Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα αυξηθεί κατά 3%. Πέραν του ποσοστού αυτού, θα πρέπει στις αποδοχές να συνυπολογισθεί και η ωρίμανση (αλλαγή μισθολογικού κλιμακίου, μισθολογικές προαγωγές κ.λ.π.), η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 1,1% περίπου. Επιπλέον, στο ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα αποδοθεί από το Σεπτέμβριο και η δεύτερη δόση του θεσμοθετημένου 2% επιδόματος ειδικών συνθηκών, η πρώτη δόση του οποίου καταβάλλεται ήδη από 1-9-2005.

 Οι συντάξεις θα αυξηθούν σε ποσοστό σημαντικά μεγαλύτερο από εκείνο των μισθών. Ειδικότερα, οι συντάξεις που καταβάλλονται από το Δημόσιο, καθώς και από τους ασφαλιστικούς φορείς που ακολουθούν το ίδιο με το Δημόσιο συνταξιοδοτικό καθεστώς, αυξάνονται κατά 4%. Επίσης, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι είναι μερισματούχοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) θα λάβουν από το Ταμείο τους μέση αύξηση μερίσματoς της τάξης του 5%. Οι αυξήσεις στις στρατιωτικές συντάξεις κατ’ εξαίρεση θα φτάσουν το 6,5%, λόγω χορήγησης της τέταρτης δόσης του επιδόματος θέσης ευθύνης ή του επιδόματος των 176 € κατά περίπτωση, του επιδόματος ειδικών συνθηκών, καθώς και των μισθολογικών προαγωγών.

 Η αύξηση επί των συντάξεων του ΟΓΑ και του  ΕΚΑΣ θα είναι 7%, δηλαδή υπερδιπλάσια του προβλεπόμενου πληθωρισμού, με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κλιμακίων στο ύψος του πληθωρισμού του 2005.

 Πέραν των ανωτέρω, στους συνταξιούχους του Δημοσίου θα καταβληθεί από τις 24-6-2006 και με τη σύνταξη του μηνός Ιουλίου η πρώτη δόση των αναδρομικών του Λ.Α.Φ.Κ.Α.

 Σε υλοποίηση της προαναφερθείσας εισοδηματικής πολιτικής, οι αυξήσεις για μισθούς, συντάξεις, ΟΓΑ και ΕΚΑΣ θα επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2006 κατά 761 εκατ. € περίπου, ενώ το συνολικό ύψος των αμοιβών ως δαπάνη του προϋπολογισμού είναι σχεδόν 23 δισ. €».Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης