Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο νέος επενδυτικός νόμος - Το 2011 θα διαθέσει στους επενδυτές συνολικά κίνητρα 4,4 δις

1 Απρίλιου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Τις γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νέο επενδυτικό νόμο αναμένει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο βρίσκονται ήδη δύο Προεδρικά Διατάγματα που αναφέρονται στις διαδικασίες εφαρμογής του νέου αναπτυξιακού νόμου και θέτουν τις προϋποθέσεις παροχής των ενισχύσεων.

Το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα σχετίζεται με τη διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στο ν. 3908/2011 και το δεύτερο με τον τρόπο υπολογισμού της ιδίας συμμετοχής του επενδυτή και καταβολής της ενίσχυσης για τις επενδύσεις που υπάγονται στον επενδυτικό νόμο.

Σημειώνεται πως ο νέος επενδυτικός νόμος αλλάζει τους όρους χρηματοδότησης των ιδιωτικών επενδύσεων, καθώς έχει προκαθορισμένο συγκεκριμένο ετήσιο προϋπολογισμό και «ταβάνι» ενισχύσεων, καλύπτει όλους τους τομείς της οικονομίας, ενώ σέβεται το δημόσιο χρήμα, καθώς παρέχει κίνητρα κυρίως μέσω φόρο-απαλλαγών.

Ακόμη, εισάγει νέα διαδικασία αξιολόγησης των υποβληθέντων σχεδίων με τη θεσμοθέτηση Εθνικού Πιστοποιημένου Μητρώου Αξιολογητών και Ελεγκτών, έχει σταθερές προθεσμίες υποβολής αιτήσεων (Απρίλιος και Οκτώβριος) και στοχεύει στην πράσινη ανάπτυξη, την επιχειρηματική καινοτομία, τη νεανική επιχειρηματικότητα και την περιφερειακή συνοχή.

Παράλληλα, προβλέπει νέα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών (ένα σε κάθε Περιφέρεια), τα οποία υποδέχονται της αιτήσεις και διευκολύνουν τους υποψήφιους επενδυτές

Η πρώτη προκήρυξη του νέου επενδυτικού νόμου θα είναι ύψους 2,6 δις ευρώ, ενώ μέσα στο 2011 θα διατεθούν στους επενδυτές κίνητρα 1,2 δις ενισχύσεων και 3,2 δις φοροαπαλλαγών.

Για το 2011 θα προκύψει δαπάνη 150 εκατ. ευρώ εις βάρος του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων και δεν θα προκύψει απώλεια φορολογικών εσόδων.

Πηγή Το Βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης