Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με εισοδηματικά κριτήρια οι φοροαπαλλαγές.

  • Ψαλίδι στις εκπτώσεις φόρου για τόκους στεγαστικών και ασφάλιστρα ζωής για τα υψηλά εισοδήματα.

Περικοπή στις εκπτώσεις φόρου για τόκους στεγαστικού δανείου και για ασφάλιστρα ζωής προωθεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος στο 1% του ΑΕΠ έως το 2015. Η περικοπή των φοροαπαλλαγών θα αφορά σε εισοδήματα από κάποιο όριο και πάνω, το οποίο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Πάντως, σύμφωνα με κάποιες εισηγήσεις, προτείνεται να τεθεί ως όριο το ετήσιο εισόδημα άνω των 60.000-70.000 ευρώ. Τα διορθωτικά μέτρα τόσο για φέτος, που εκτιμάται ότι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ, όσο και τα επιπλέον μέτρα της περιόδου 2012-2015 θα οριστικοποιηθούν σε συσκέψεις του οικονομικού επιτελείο που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο, καθώς την επόμενη εβδομάδα έρχονται στην Αθήνα στελέχη της τρόικας για ενδιάμεσο έλεγχο.

Σημειώνεται ότι είναι πιθανό για φέτος να χρειασθούν κι άλλα μέτρα, εξαιτίας της διαφαινόμενης αναθεώρησης των στοιχείων για το έλλειμμα του 2010. Προς το παρόν και μέχρι η Eurostat και η Ελληνική Στατιστική Αρχή να ολοκληρώσουν την επεξεργασία των στοιχείων, δεν είναι σαφές ποια είναι η επίπτωση της αναθεώρησης στο 2011.

Πηγή ΚαθημερινήΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης