Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο στόχαστρο του υπ. Οικονομικών οι κάτοχοι ΙΧ με πινακίδες «αντίκας».

  • Από τις 5.200 πινακίδες που έχουν εκδοθεί μόλις οι 260 κάτοχοι τηρούν το νόμο...
Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών έχουν εισέλθει αυτή τη φορά οι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων οι οποίοι φαίνεται πως τα κυκλοφορούν κανονικά στη χώρα μας μη έχοντας καταβάλλει Τέλη Ταξινόμησης αλλά ούτε τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας με την αιτιολογία ότι είναι αντίκες...

Ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών μόλις οι 260 κάτοχοι παλαιών αυτοκινήτων τηρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η σχετικά νομοθεσία ενώ οι υπόλοιποι 3.940 ιδιοκτήτες απλά τα κυκλοφορούν στους δρόμους όποτε επιθυμούν χωρίς όμως να έχουν καταβάλλει τους σχετικούς φόρους που προβλέπει η νομοθεσία για τα επιβατηγά ΙΧ...

Ειδικότερα τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή πρέπει να έχουν ενημερωθεί για τον ακριβή αριθμό των ιδιοκτητών που έχουν στην κατοχή τους κάποια αντίκα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στη χώρα μας έχουν εκδοθεί 3200 πινακίδες από την ΦΙΛΠΑ και περίπου 2.000 από την ΕΛΠΑ αντίστοιχα. Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μόνο τα 260 οχήματα από τα 5.200 που κυκλοφορούν στη χώρα μας τηρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος του 1971!

Οι υπόλοιποι κάτοχοι παλαιών (όχι και τόσο θα λέγαμε) αλλά και πανάκριβων μοντέλων μεταξύ των οποίων Ferrari, Porsche, Jaguar, Mercedes, BMW, κ.ά. Απλά τα χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις ή για τις νυχτερινές τους εξόδους και εκδρομές χωρίς να έχουν καταβάλει φόρους (τελωνείο) κατά την εισαγωγή τους στη χώρα μας αλλά ούτε πληρώνουν ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας.


Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης