Θα παραταθεί η ημερομηνία υποβολής όλων των δηλώσεων Φυσικών και Nομικών προσώπων που γίνονται ηλεκτρονικά.

Οικονομικές Ειδήσεις

24 Μάρτιος 2011
Taxheaven.gr

Το σχετικό δελτίο τύπου της ΠΟΦΕΕ:


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42 – 46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected] Ιστοσελίδα: www.pofee.gr
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡ Τ. ΑΘΗΝ Ν 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑ Τ. 545/4787/94

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2011, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κος Πανίδης Αβραάμ συναντήθηκε με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, όπως είναι ο Γενικός Διευθυντής Φορολογίας κος Σταματόπουλος Δημήτριος και ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων κο Σπινέλλης Διομήδης, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι όλες οι ημερομηνίες ηλεκτρονικής υποβολής πάσης φύσεως δηλώσεων φυσικών ή νομικών προσώπων για την χρήση 2010 (μέσω Taxis) θα παραταθούν λόγω φόρτου εργασίας στις υπηρεσίες τους που σχετίζεται άμεσα με τις πολλές και μεγάλες δρομολογούμενες αλλαγές τόσο στα έντυπα όσο και στον τρόπο υποβολής.

Οι Υπηρεσιακοί παράγοντες τόνισαν επίσης ότι σε λίγες ημέρες θα κοινοποιηθεί η σχετική απόφαση από το Υπουργείο Οικονομικών που θα ορίζει τις νέες ημερομηνίες υποβολής οι οποίες καθορίσθηκαν λαμβάνοντας υπ όψη των αιτημάτων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. .

Στην Γ.Γ.Π.Σ. έγινε μια πάρα πολύ καλή συζήτηση για όλα θέματα που αφορούν τον Κλάδο μας και φάνηκε η πρόθεση για αύξηση της προστιθέμενης αξίας από την χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών τόσο από τους φορολογούμενους όσο και από τον Κλάδο μας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Γ.Γ.Π.Σ. κος Δ. Σπινέλλης δεσμεύτηκε σε μια πιο εποικοδομητική συνεργασία με την Ομοσπονδία μας και μας ζήτησε να ορίσουμε εκπροσώπους μας οι οποίοι θα έρχονται σε άμεση επικοινωνία με τα στελέχη της Γ.Γ.Π.Σ. προκειμένου να αντιμετωπίζονται πολύ ποιο σύντομα τα προβλήματα που εμφανίζονται στις νέες και παλαιές εφαρμογές του TAXIS.

Τέλος η Ομοσπονδία μας συνεχίζει τον αγώνα της για την σωστή πιστοποίηση του επαγγέλματος μας.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Πανίδης Αβραάμ Πατέλης Γ. Νικόλαος