Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ κατ’ εξουσιοδότηση της Γ.Σ της 16/3/2010

Οι Επαγγελματίες Λογιστές της Κέρκυρας συναισθανόμενοι την ζοφερή κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας, στην οποία οδήγησαν άφρονες πολιτικές και άπληστοι καιροσκόποι, αρνούμαστε να γίνουμε πειραματόζωα στην θολή φορολογική μεταρρύθμιση  που επιδιώκει η Διοίκηση.

Ένα πάγιο αίτημα του κλάδου αφορά την πλήρη εκπροσώπηση των φορολογουμένων από Πιστοποιημένο Λογιστή – Φοροτεχνικό, που θα διέπεται από κανόνες για τον έλεγχο των υπηρεσιών και έναν Κώδικα Δεοντολογίας  για τις σχέσεις του με τους φορολογούμενους και τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
         
Αυτό θα είχε σαν συνέπεια :

1. την αποσυμφόρηση των υπηρεσιών και την ενασχόληση τους με τους ελέγχους  - δεν προτείναμε "αποψίλωση" .

2. την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών από εξειδικευμένους  επαγγελματίες στην Οικονομική επιστήμη και τους Εμπορικούς Νόμους .

3. την εφαρμογή της τεχνολογίας από έμπειρους χρήστες που  ανταποκρίθηκαν και εφάρμοσαν νέα συστήματα και μεγάλες αλλαγές (μετάβαση από τα χειρόγραφα βιβλία στην μηχανογράφηση, εφαρμογή του taxisnet , αποστολή των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ ).

Παράλληλα αναζητήσαμε και αναδείξαμε τους κινδύνους εξοικείωσης και εκφοβισμού που μπορούν να προκύψουν από το πλέγμα των σχέσεων με την διοίκηση και τους φορολογούμενους και προτείναμε ενέργειες  μέσα από την εφαρμογή ενός Κώδικα Δεοντολογίας .

Αναζητήσαμε ευθύνες δεν αποποιηθήκαμε.

Ετσι ενεργήσαμε . 

Άντι αυτών λάβαμε τόμους νέων φορολογικών νόμων και χιλιάδες σελίδες αποφάσεων που αλλάζουν το Φορολογικό τοπίο και αναπροσαρμόζουν βίαια τον ρόλο του Λογιστή.

Αφορούν νέες ρυθμίσεις παντού - στην συνυπευθυνότητα, στον τρόπο υποβολής των δηλώσεων, της πληρωμής των φόρων, την συγκέντρωση αποδείξεων, νέα τεκμήρια,  περιουσιολόγιο, αυτοέλεγχος είναι μερικά απ’ αυτά που αλλάζουν και έχουν φέρει τον κλάδο στα πρόθυρα νευρικής κρίσης .

Με λίγα λόγια αφού μας επέβαλαν την συνυπευθυνότητα στον καταλογισμό των φόρων και τις κυρώσεις που φτάνουν μέχρι την αφαίρεση των αδείων μας, μας παραδίδουν εκόντες – άκοντες την αναδιάρθρωση ενός παραπαίοντος συστήματος διοίκησης .

Και το πιο αστείο απ’ όλα ; …..  σε συνεργασία με την Κεντρική διοίκηση του Ο.Ε.Ε αρνούνται στους Λογιστές να υποβάλλουν τις δηλώσεις ηλεκτρονικά αν κάποιος χρωστάει έστω ετήσια συνδρομή 59,00 €.

Η Διοίκηση του Ο.Ε.Ε πρέπει να απολογηθεί για το γεγονός ότι στις εκλογές του Δεκεμβρίου μας "βομβάρδισε" επιστολές και mail για την οικονομική μας τακτοποίηση ώστε να ψηφίσουμε αλλά δεν το έπραξε τώρα σε κάτι που έχει σχέση με το επάγγελμα και την επιβίωση μας σαν επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα.

Θα θέλαμε επίσης να μας εξηγήσουν οι κύκλοι του υπουργείου, που "ενημερώνουν"  τους δημοσιογράφους, πόσα απ’ όσα ανέδειξε ο διάλογος πραγματοποιήθηκαν εκτός από την πρόσθεση ευθυνών στους Λογιστές και την αποποίηση αυτών της Διοίκησης και για τις βέβηλες προτάσεις του κλάδου μας σε ότι αφορά την πιστοποίηση.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε βάρος μεγαλύτερο από αυτό που μας αναλογεί δεν θα γίνουμε όμως η σύγχρονη εκδοχή του μυθικού βασιλιά Ταντάλου, προσωποποίηση της θείας και αιώνιας καταδίκης.
   
Ζητάμε την έκδοση της Υπουργικής  απόφασης, όπως έχει προκύψει από τον διάλογο και την ενεργοποίηση  της πλήρους Εκπροσώπησης των φορολογουμένων από τον Λογιστή – Φοροτεχνικού της επιλογής του.
   
Ζητάμε την άμεση παράταση των ημερομηνιών υποβολής των Φορολογικών Δηλώσεων των Νομικών προσώπων τουλάχιστον έναν (1) μήνα, την αντίστοιχη των Φυσικών προσώπων μέχρι την 15/7 και την χρονική απομάκρυνση όλων των υποχρεώσεων που αφορούν διασταυρώσεις μετά τον Σεπτέμβριο, ώστε να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε στις μεγάλες φορολογικές αλλαγές και να προστατεύσουμε τους φορολογούμενους και τους ευατούς μας, (αναφέρουμε ενδεικτικά τους αυξημένους ελέγχους, την υποχρεωτική υποβολή μέσω διαδυκτίου των δηλώσεων και των πληρωμών , τις αποδείξεις , τα νέα τεκμήρια, τον αυτοέλεγχο κ.λπ .)

Δηλώνουμε προς τους επαγγελματίες και τους φορολογούμενους, στους οποίους οφείλουμε την ύπαρξη μας
ότι πρώτο, κύριο & μόνο μέλημα μας είναι η προστασία των συμφερόντων τους.

Τους καλούμε να αναγνωρίσουν το δύσκολο και επίπονο έργο που πέφτει στις πλάτες των Λογιστών, να ακολουθούν τις οδηγίες τους σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας τους και να είναι σίγουροι ότι θα κερδίσουν πολλά περισσότερα αν συμβουλεύονται τον Επαγγελματία Λογιστή που γνωρίζουν και εμπιστεύονται .

Το Δ.Σ του Σ.Ε.Λ.ΚΕ

Για τους παραπάνω λόγους που αφορούν την τιμή και την περιουσία των Ελλήνων Πολιτών και την αξιοπρέπεια που επιβάλλει η θέση του Επαγγελματία Λογιστή – Φοροτεχνικού η Γ.Σ της 16/3/2011 απεφάσισε κινητοποιήσεις την Τρίτη 29/3/2011 και ώρα 11 στις Δ.Ο.Υ του νομού και την έκδοση Ψηφίσματος αιτημάτων προς το Υπουργείο Οικονομικών και κοινοποίησης του στο Ο.Ε.Ε .


Κέρκυρα  21/3/2011                                                                                                                 

Για επικοινωνία:  τηλ. 2661022370 
Φ.Μάρτης  2661024089 Νικ. Μάμαλος e-mail: [email protected]


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης