Υπερψηφίστηκαν όλες οι τροπολογίες του νέου φορολογικού ν/σ

Οικονομικές Ειδήσεις

24 Μάρτιος 2011
Taxheaven.gr

Υπερψηφίστηκαν όλες οι τροπολογίες του νέου φορολογικού ν/σ              

 XΩPIΣ εκπλήξεις στις ονομαστικές ψηφοφορίες που προκάλεσε ο ΛΑΟΣ σε μία σειρά από άρθρα, ολοκληρώθηκε χθες στη Βουλή η συζήτηση και η ψήφιση επί των άρθρων του φορολογικού νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, η ψήφιση του οποίου στο σύνολο αναβλήθηκε για την επόμενη Τρίτη.

Συγκεκριμένα, τα άρθρα 3 (που αφορά τις αυστηρές ποινές κατά της φοροδιαφυγής), 20, 21, 43, 45 (ανάληψη του Δημοσίου να αποπληρώσει το δάνειο των 95 εκατ. ευρώ για το Μέγαρο Μουσικής) και 47 υπερψηφίστηκαν από 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ 115 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταψήφισαν. Στο άρθρο 44 για την ΟΚΕ, υπέρ ψήφισαν 154, κατά 111, ενώ τέσσερις (4) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών».

Η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με μία σειρά από αλλαγές, με πιο σημαντική εκείνη που αφορά το μέτρο της καθιέρωσης φορολογικής ενημερότητας για τους δήμους, η οποία θα χορηγείται μέσω ΔΟΥ. Προβλέπεται ακόμη η μη χορήγηση Δημοτικής Φορολογικής Ενημερότητας για όσους έχουν χρέη προς τους δήμους, ενώ οι ΟΤΑ υποχρεούνται να διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τις οφειλές προς αυτούς που συνεπάγονται τη μη χορήγηση του σχετικού αποδεικτικού, ενώ στο εξής οι οφειλές ενός πολίτη σε έναν δήμο (από τέλη, κλήσεις ή άλλες οικονομικές υποχρεώσεις) θα συμψηφίζονται με τις τυχόν απαιτήσεις που έχει από μία δημόσια υπηρεσία.

 Πηγή: Express.gr