Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Παπακωνσταντίνου: Αποκλείεται η έκτακτη εισφορά.

  • Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε το μεσημέρι της Τετάρτης την επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις στο πλαίσιο των νέων μέτρων, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, τα οποία καλείται να συγκεκριμενοποιήσει η κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό του 2011.
Γ. Παπακωνσταντίνου: Αποκλείεται η έκτακτη εισφορά.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε το μεσημέρι της Τετάρτης την επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις στο πλαίσιο των νέων μέτρων, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, τα οποία καλείται να συγκεκριμενοποιήσει η κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό του 2011.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι το σχέδιο αποκρατικοποιήσων ύψους 50 δισ. ευρώ δεν αποτελεί προαπαιτούμενο ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου.

Τα στελέχη της τρόικας αναμένονται στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου. Θα ζητήσουν πλήρη «λογαριασμό» για το πως θα εξοικονομηθούν 1,8 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2011 και συνολικά 22 δισ. ευρώ ως το 2015. Παράλληλα θα εξετάσουν τον σχεδιασμό για τις αποκρατικοποιήσεις.

Το πρωί της Τετάρτης, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης διαβεβαίωσε ότι τα νέα μέτρα, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, που θα χρειαστούν για να καλυφθεί η υστέρηση στα έσοδα, δεν θα περιλαμβάνουν περικοπή μισθών και συντάξεων ή αύξηση φορολογικών συντελεστών.

Πηγή Το Βήμα
Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης