Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ονομαστικές ψηφοφορίες για διατάξεις του φορολογικού ν/σ

23 Μάρτιου 2011 Σχόλια
  • Ολοκληρώθηκε η επί των άρθρων συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου και σήμερα θα πραγματοποιηθούν ονομαστικές ψηφοφορίες σε μια σειρά από διατάξεις.
Ολοκληρώθηκε η επί των άρθρων συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα διεξαχθούν και οι ονομαστικές ψηφοφορίες που έχει ζητήσει ο ΛΑΟΣ σε μια σειρά από διατάξεις, περιλαμβανόμενης και αυτής για το Μέγαρο Μουσικής.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στηλίτευσαν, εκ νέου, την κυβέρνηση για τις απανωτές τροπολογίες και τροποποιήσεις που έχει επιφέρει στο σώμα του νομοσχεδίου, ενώ, από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Πρωτόπαπας επανέλαβε πως το φορολογικό αποτελεί ένα ακόμα βήμα εμπέδωσης της κοινωνικής δικαιοσύνης στον χώρο της φορολογίας, καθώς «χτυπά την φοροδιαφυγή που μαστίζει την πατρίδα μας».

Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, χρέωσε στην κυβέρνηση την παρατηρούμενη απόκλιση των εσόδων κατά 1 δισ. ευρώ τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, σημειώνοντας πως «το άλλοθι πως φταίει άλλη κυβέρνηση έχει καταρριφθεί. Πέρσι ψηφίσατε τον κυρίαρχο φορολογικό νόμο και φέτος εισπράττουμε ως καρπούς, την καθίζηση των εσόδων. Κυβερνάτε 18 μήνες και αυτό είναι το 9ο φορολογικό νομοσχέδιο. Και ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει ανακοινώσει πως έρχεται 10ο για να περικόψει ό,τι έχει απομείνει από τις φοροαπαλλαγές».

Ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση για τη διάταξη που αφορά την αποπληρωμή των χρεών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, υπό την προϋπόθεση της ανάληψης της πλειοψηφίας στο Διοικητικό του Συμβούλιο, υποστηρίζοντας πως με την περικοπή της επιχορήγησής του, «η κυβέρνηση στην ουσία το υπονομεύει και λειτουργεί με τρόπο μεροληπτικό, η δε διάταξη του νομοσχεδίου κινείται επί ξηρού ακμής και δεν μπορούμε να συνηγορήσουμε».

Αντίστοιχες παρατηρήσεις επεφύλαξε και ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης, ο οποίος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ορυμαγδό για την επιχειρηματικότητα και υπονομευτικό του ανταγωνισμού και των επενδύσεων», ενώ έκρινε πως το νομοσχέδιο «δεν μειώνει την φορολογία των νομικών προσώπων» και αυξάνει τη φορολογία στο Χρηματιστήριο «λειτουργώντας αποτρεπτικά, σε μια περίοδο που το Χρηματιστήριο πάει άσχημα».

Αντίθετα, τα κόμματα της Αριστεράς χρέωσαν στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, «δημιουργία νόμιμων προϋποθέσεων για φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου σε φορολογικούς παραδείσους», εξυπηρέτηση των σούπερ μάρκετ έναντι των λαϊκών αγορών και υποχώρηση στις απαιτήσεις των καπνοβιομηχάνων σε βάρος των περιπτερούχων (ΚΚΕ-Καραθανασόπουλος), ενθάρρυνση του εκβιασμού των επιχειρηματιών από διεφθαρμένους εφοριακούς, με αφορμή την αύξηση της προβεβαίωσης φόρου στο 50% για τους προσφεύγοντες στα διοικητικά δικαστήρια, εξυπηρέτηση των εφοπλιστών με την «αστεία αναπροσαρμογή φόρου και εισφορών» για τα πλοία ελληνικών συμφερόντων (ΣΥΡΙΖΑ-Παπαδημούλης).

Από πλευράς του, ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε πως «η χώρα βρίσκεται σε ύφεση και αρχίζει και βγαίνει από την ύφεση. Η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει: Η ύφεση ρηχαίνει -θα δείτε και τα στοιχεία των εξαγωγών- και η χώρα βγαίνει γιατί ακολουθεί πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής, κάνει αλλαγές και η οικονομία ανταποκρίνεται».

Πηγή ΚαθημερινήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης