Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανοίγει η περίοδος των δηλώσεων φόρου

31 Ιανουάριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ επαγγελματίες και οι ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις θα βρεθούν και πάλι φέτος πρώτοι «αντιμέτωποι» με την Εφορία, καθώς θα πρέπει να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις από την 1η έως και τις 16 Μαρτίου ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους...

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ επαγγελματίες και οι ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις θα βρεθούν και πάλι φέτος πρώτοι «αντιμέτωποι» με την Εφορία, καθώς θα πρέπει να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις από την 1η έως και τις 16 Μαρτίου ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Από την άλλη πλευρά οι μισθωτοί και συνταξιούχοι καλούνται να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους από τις 3 μέχρι και τις 31 Μαΐου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα που είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δεν τηρούν βιβλία ή τηρούν βιβλία Β κατηγορίας του ΚΒΣ η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει στις 10 Μαρτίου (ανεξάρτητα από το ΑΦΜ τους), ενώ των μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας λήγει στις 17 Απριλίου (ανεξάρτητα από το ΑΦΜ).

Επίσης για τις ΕΠΕ η προθεσμία υποβολής δηλώσεων εκπνέει στις 10 Μαΐου (ανεξάρτητα από το ΑΦΜ), ενώ για τις Α.Ε. που κλείνουν ισολογισμό στις 31 Δεκεμβρίου 2005 οι προθεσμίες αρχίζουν να εκπνέουν από τις 10 έως και τις 25 Μαΐου ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Σε ό,τι αφορά στα φυσικά πρόσωπα, υποχρέωση να υποβάλει φορολογική δήλωση (έντυπο Ε1) έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον το ετήσιο φορολογούμενο (πραγματικό ή τεκμαρτό) εισόδημά του υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ, δικό του ή της συζύγου του, καθώς και όταν αυτό είναι μικρότερο από 3.000 ευρώ, εφόσον στο συνολικό εισόδημα του υποχρέου περιλαμβάνεται και ζημιά από εμπορική ή γεωργική επιχείρηση.

Ειδικά, τα φυσικά πρόσωπα που αποκτούν αποκλειστικά εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες μέχρι 6.000 ευρώ, έχουν τη δυνατότητα να μην υποβάλουν δήλωση, εφόσον δεν υποχρεώνονται από άλλη διάταξη (τεκμήρια κ.λπ.).

Πηγή Ναυτεμπορική

Τις Προθεσμίες Υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων μπορείτε να τις δείτε στην κεντρική σελίδα του κόμβου

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/5460

 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης