Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κατάργηση φοροαπαλλαγών και φόρων υπέρ τρίτων προανήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

  • Κατάργηση φοροαπαλλαγών και φόρων υπέρ τρίτων προανήγγειλε χθες, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο 7ο Φορολογικό Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Κατάργηση φοροαπαλλαγών και φόρων υπέρ τρίτων προανήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Κατάργηση φοροαπαλλαγών και φόρων υπέρ τρίτων προανήγγειλε χθες, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο 7ο Φορολογικό Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
 

Στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με τίτλο «Προς ένα αποτελεσματικό και δίκαιο φοροσύστημα, κορυφαίο παράγοντα για την ανάπτυξη και την ευημερία» εξετάσθηκαν ευρύτερα θέματα φορολογικής πολιτικής και συγκεκριμένα το πώς η φορολογία μπορεί να διαδραματίσει αναπτυξιακό ρόλο.

Οι συμμετέχοντες στο Athens Tax Forum 2011 εστίασαν στην ανάγκη αποκατάστασης της ειλικρινούς σχέσης Πολιτείας και επιχειρήσεων προκειμένου από κοινού να εργασθούν για να ξεπεραστεί η δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ακόμη, πρότειναν την ενσωμάτωση θεσμών και μέτρων που έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά σε άλλες χώρες και την κατάργηση μέτρων που διογκώνουν τη γραφειοκρατία χωρίς να καταπολεμούν τη φοροδιαφυγή.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και ορκωτοί ελεγκτές τάχθηκαν υπέρ των αυστηρών αλλά δίκαιων μέτρων κατά της φοροδιαφυγής και ζήτησαν εκλογίκευση των ελέγχων με την ελάχιστη δυνατή όχληση για τις επιχειρήσεις, εστιάζοντας στην εξάλειψη των εκβιαστικών φορολογικών συμβιβασμών.

Οι ίδιοι επανέφεραν το αίτημα για κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων – κάτι για το οποίο δεν δήλωσαν αισιόδοξοι- , ενώ υποστήριξαν πως το ποσοστό της προβεβαίωσης, δεν πρέπει να αυξηθεί από το ήδη υψηλό 25 % που είναι σήμερα.

Κάνοντας την κεντρική εισήγηση του φορολογικού συνεδρίου ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως με τις προωθούμενες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα η εποπτεία θα ασκείται με πιο αντικειμενικά κριτήρια και θα περιορισθεί η συναλλαγή. Εκτίμησε δε ότι τα φορολογικά πρόστιμα που εφεξής θα βεβαιώνονται από τις υπηρεσίες θα εισπράττονται με ταχύτερες διαδικασίες καθώς τα δικαστήρια θα δίνουν προτεραιότητα στις εν λόγω υποθέσεις.

Ο υπουργός προανήγγειλε αναθεώρηση κάποιων φοροαπαλλαγών η ύπαρξη των οποίων δεν δικαιολογείται και αναφέρθηκε στην κατάργηση και φόρων υπέρ τρίτων, κάτι που όπως τόνισε θα δώσει ανάσα σε κάποιους κλάδου και θα τονώσει την ανταγωνιστικότητά τους. Τέλος, τόνισε πως το κίνημα των αποδείξεων θα αναθερμανθεί και προειδοποίησε με αυστηρές κυρώσεις όσους δεν κόβουν αποδείξεις.

Πηγή Τα ΝέαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης