Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την οικονομία

  • Η ελληνική οικονομία εξελίσσεται σε γενικές γραμμές όπως είχε προβλεφθεί με το ΑΕΠ να μειώνεται το 2010 κατά 4,5%, να καταγράφεται χαμηλός πληθωρισμός και το εργασιακό κόστος να υποχωρεί, τονίζει έκθεση του ΔΝΤ με βάση την οποία το ΔΣ του Ταμείου αποφάσισε την εκταμίευση της τέταρτης δόσης ύψους 4,1 δισ. ευρω προς την Ελλάδα.

Εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την οικονομία

   Η ελληνική οικονομία εξελίσσεται σε γενικές γραμμές όπως είχε προβλεφθεί με το ΑΕΠ να μειώνεται το 2010 κατά 4,5%, να καταγράφεται χαμηλός πληθωρισμός και το εργασιακό κόστος να υποχωρεί, τονίζει έκθεση του ΔΝΤ με βάση την οποία το ΔΣ του Ταμείου αποφάσισε την εκταμίευση της τέταρτης δόσης ύψους 4,1 δισ. ευρω προς την Ελλάδα.

    Η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε εξοικονόμηση κατά 5,75% μειώνοντας το έλειμμα σε 9,5% του ΑΕΠ, αναφέρει η έκθεση που σημειώνει ότι στον τραπεζικό τομέα συνεχίσθηκε με μέτριους ρυθμούς η εκροή κεφαλαίων, ενώ άρχισαν να περιορίζονται οι πιστώσεις. Πάντως, η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος διατηρήθηκε με την παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ. Η έκθεση αναφέρει ότι έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την ανασυγκρότηση του τραπεζικού χώρου, αλλά προχωρούν μεταρρυθμίσεις σε άλλους τομείς.

    Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει περαιτέρω πρόοδο προς την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων που έχουν τεθεί για την εξυγίανση της οικονομίας, αλλά επισημαίνεται ότι απαιτούνται ακόμη μείζονες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ώστε να διασφαλιστεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα και οικονομική ανάπτυξη.

    Τονίζεται, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να ολοκληρώσει έως τον Μάιο --όταν και θα πραγματοποιηθείη επόμενη αποστολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα-- τα κύρια σημεια της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής που έχει συμφωνηθεί για την επιτυχή προώθηση του προγράμματος σταθεροποίησης. Επίσης, εξετάσθηκαν τα επόμενα βήματα σε ό,τι αφορά θεσμικού χαρακτήρα δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, όπως και την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων και του προγράματος αξιοποίησης ακινήτων και γης (real estate).Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης