Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΤτΕ: Συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο η εκροή καταθέσεων

  • Συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο η εκροή καταθέσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2011 οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκαν κατά περίπου 4 δισ. ευρώ.
Συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο η εκροή καταθέσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2011 οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών μειώθηκαν κατά περίπου 4 δισ. ευρώ.

Έτσι στο τέλος Ιανουαρίου το απόθεμα των καταθέσεων που τηρούν στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα επιχειρήσεις και νοικοκυριά υποχώρησε στα 204,7 δισ. ευρώ από 208,6 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2010.
Η εξέλιξη αυτή επιτείνει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες καθώς μόνο εντός του 2010 από το σύνολο των καταθέσεων διέρρευσαν προς το εξωτερικό ή ακόμη και σε τραπεζικές θυρίδες περί τα 29 δισ. ευρώ.
Η μεγαλύτερη μείωση εντοπίζεται στις καταθέσεις των νοικοκυριών οι οποίες μειώθηκαν κατά 2,8 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στο τέλος Ιανουαρίου στα 170,6 δισ. ευρώ από 173,5 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης