Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πιέσεις» από την εφορία σε 700.000 επαγγελματίες

29 Ιανουάριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Μήνυμα, ότι η υπαγωγή 700.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών στη διαδικασία του «αυτοελέγχου» για περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων αποτελεί μονόδρομο για την αποφυγή τακτικού ελέγχου, στέλνει το υπουργείο Οικονομικών....

Μήνυμα, ότι η υπαγωγή 700.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών στη διαδικασία του «αυτοελέγχου» για περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων αποτελεί μονόδρομο για την αποφυγή τακτικού ελέγχου, στέλνει το υπουργείο Οικονομικών.

Η δημοσιοποίηση των νέων Μοναδικών Συντελεστών Καθαρού Κέρδους αποτελεί ένδειξη ότι το υπουργείο αναμένει αθρόα προσέλευση στη ρύθμιση, καθώς οι υπηρεσίες του επέδειξαν τους τελευταίους μήνες σημαντική πρόοδο στον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και της διενέργειας ελέγχων. Ενδεικτική είναι η εις βάθος διασταύρωση –για πρώτη φορά– των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών και πελατών από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, καθώς και ο σχετικά ταχύς ρυθμός αποστολής σημειωμάτων πρόσκλησης ελέγχου σε όσους αγνόησαν πέρυσι την αυτοπεραίωση. Ανάλογο μήνυμα έστειλε και ο υπουργός Γ. Αλογοσκούφης, καθώς είπε ότι δεν τίθεται ζήτημα αύξησης των ορίων υπαγωγής στη ρύθμιση, κάτι που εκλήφθηκε και ως δυνατότητα διενέργειας περισσότερων ελέγχων στους μη υπαγόμενους.

Τη δυνατότητα να περαιώσουν εκκρεμείς υποθέσεις θα έχουν για τη χρήση του 2005 περίπου 700.000 εμπορικές επιχειρήσεις με ετήσιο ύψος ακαθάριστων εσόδων μέχρι 300.000 ευρώ και ελεύθερους επαγγελματίες με ακαθάριστες αμοιβές μέχρι 150.000 ευρώ ταυτόχρονα με την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος την προσεχή άνοιξη.

Πηγή expresΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης