Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ηλεκτρονική φραγή

15 Μάρτιου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Με σύστημα ηλεκτρονικής φραγής το υπουργείο Οικονομικών θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο περιπτώσεων καταστρατήγησης της σειράς συνταξιοδότησης. Σήμερα η εξέταση των αιτήσεων για συνταξιοδότηση στο δημόσιο διενεργείται κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα από την Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Προκειμένου να διασφαλιστεί περαιτέρω, η σειρά προτεραιότητας, εντός των προσεχών ημερών, το μηχανογραφικό σύστημα που υποστηρίζει την εξέταση των αιτήσεων, δεν θα επιτρέπει την εκτέλεση συνταξιοδοτικής πράξης αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειες σε προγενέστερα πρωτόκολλα ταυτόσημου περιεχομένου. Θα υπάρξει, δηλαδή, ηλεκτρονική φραγή η οποία θα εξασφαλίζει την απονομή της σύνταξης κατά αύξοντα αριθμό πρωτοκόλλου.

    Η προαναγγελία εγκατάστασης συστήματος ηλεκτρονικής φραγής στην εξέταση των αιτήσεων συνταξιοδότησης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έγινε πριν από λίγες ημέρες με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, προς απάντηση ερώτησης-καταγγελίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Αντωνακόπουλου ότι "παρατηρούνται περιπτώσεις που δεν τηρείται η σειρά πρωτοκόλλου, όσον αφορά στην σειρά απονομής σύνταξης" και θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια.

    Όπως αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών, στο απαντητικό του έγγραφο προς τον βουλευτή, "η ηλεκτρονική φραγή θα κάμπτεται μόνο σε περιπτώσεις που εξετάζονται αιτήσεις όσων φέρουν βαριές αναπηρίες με ποσοστό 67% και άνω ή πάσχουν από βαριές και ανίατες - δυσίατες ασθένειες, κατόπιν εντολής ειδικών χρηστών και με σύστημα ειδικού ηλεκτρονικού κωδικού".

Πηγή ΑΠΕ




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης