Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΓΣΕΕ: Να πληρωθούν κανονικά όσοι δεν προσήλθαν στις εργασίες λόγω καιρού

27 Ιανουάριος 2006
  • Nα πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι και για όσες μέρες δεν μπόρεσαν να δουλέψουν λόγω της κακοκαιρίας ζητεί η ΓΣΕΕ. Η Συνομοσπονδία σε εγκύκλιο της ενημερώνει τους εργαζόμενους πως δικαιούνται κανονικά τον μισθό τους:

Nα πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι και για όσες μέρες δεν μπόρεσαν να δουλέψουν λόγω της κακοκαιρίας ζητεί η ΓΣΕΕ. Η Συνομοσπονδία σε εγκύκλιο της ενημερώνει τους εργαζόμενους πως δικαιούνται κανονικά τον μισθό τους:

Αν δεν προσήλθαν στη δουλειά τους αρκεί να έχει προηγηθεί τουλάχιστον δεκαήμερη πραγματική εργασία στον εργοδότη.
Αν η επιχείρηση δεν λειτούργησε παρά την αντίθετη άποψη της εγκυκλίου που διαθέτουν οι Επιθεωρήσεις Εργασίας. Το συνδικαλιστικό κίνημα επισημαίνει πως «το γεγονός ότι κάποιες επιχειρήσεις ήταν κλειστές οφείλεται κυρίως στην εκτίμηση των εργοδοτών ότι δεν θα υπήρχε επαρκής πελατεία ή (και) προσέλευση των εργαζομένων» και επομένως δεν είναι δυνατόν να απαλλαγεί ο εργοδότης από την υποχρέωση για καταβολή του μισθού.

Μάλιστα η ΓΣΕΕ επισημαίνει πως «ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να απαιτήσει τον μισθό, μη υποχρεούμενος σε παροχή της εργασίας σε άλλο χρόνο, δεδομένου ότι δεν θεωρούμε ότι η χιονόπτωση συνιστούσε γεγονός ανωτέρας βίας που καθιστούσε για τον εργοδότη αδύνατη την αποδοχή της εργασίας».

Πηγή expres

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης