Διασταυρώσεις για καταθέσεις Ελλήνων σε ξένες τράπεζες

Τεχνολογία

11 Μάρτιος 2011
Taxheaven.gr

Διασταυρώσεις για καταθέσεις Ελλήνων σε ξένες τράπεζες             

 "Έχουμε CD με στοιχεία από συνεργαζόμενες χώρες, διενεργούνται διασταυρώσεις και έχει επιληφθεί το ΣΔΟΕ, ώστε όσοι δήλωσαν εισόδημα αναντίστοιχο με τις καταθέσεις αυτές, να πληρώσουν τον οφειλόμενο φόρο. Η συμφωνία με την Ελβετία, την οποία προώθησε ο πρωθυπουργός, αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα", αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς σε συνέντευξη του στο περιοδικό "Επίκαιρα", απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει με τις καταθέσεις Ελλήνων σε ξένες τράπεζες, οι οποίες δεν έχουν δηλωθεί.

    Ερωτηθείς τι θα γίνει με την αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού ο κ.Κουσελάς επισημαίνει ότι είναι ήδη σε εξέλιξη. "Παραλάβαμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σχεδόν διαλυμένους από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σήμερα, τους ανανεώνουμε με καταρτισμένο δυναμικό, τους εξοπλίζουμε με σύγχρονα μέσα, πληροφοριακά συστήματα και διευρυμένες δυνατότητες διασταύρωσης στοιχείων. Μειώνουμε τη γραφειοκρατία, βάζουμε συγκεκριμένες χρεώσεις, στόχους και κριτήρια αξιολόγησης. Ελέγχουμε τους ελέγχοντες, με τη νέα Υπηρεσία εσωτερικών Υποθέσεων, με "πόθεν έσχες" και διαδικασίες, που δεν επιδέχονται προσωπική παρέμβαση. Επιταχύνουμε δραστικά την απονομή Δικαιοσύνης, με εναλλακτικές διαδικασίες ταχείας επίλυσης φορολογικών διαφορών, ώστε να εκλείψει η 'de facto' ατιμωρησία", προσθέτει ο υφυπουργός Οικονομικών.

    Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων ο κ.Κουσελάς είπε: "Η κινητικότητα θα συνεχιστεί, όσο υπάρχει ανάγκη να ισχυροποιηθούν οι Τράπεζες, αποκτώντας καλύτερες προσβάσεις χρηματοδότησης από τις αγορές. Για το θέμα Εθνικής - Alpha, μια συγχώνευση τέτοιας εμβέλειας δεν "διατάσσεται", ούτε επιβάλλεται "άνωθεν". Η προετοιμασία της συγχώνευσης, η αναγκαία συνεκτίμηση των επιπτώσεων, η στάθμιση συμφερόντων και οι αντίστοιχες αποφάσεις, είναι αποκλειστικό θέμα της Διοίκησης και των μετόχων των ενεχόμενων, κάθε φορά, τραπεζών". 

Πηγή Express