Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προς τη Βουλή «οδεύει» το ν/σ που ρυθμίζει την αγορά παιγνίων

  • ΜE σημαντικές αλλαγές εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τη «ρύθμιση της αγοράς παιγνίων».
Προς τη Βουλή «οδεύει» το ν/σ που ρυθμίζει την αγορά παιγνίων              

 ΜE σημαντικές αλλαγές εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τη «ρύθμιση της αγοράς παιγνίων».

Με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν, για την αδειοδότηση παιγνιομηχανημάτων προβλέπεται η χορήγηση τεσσάρων έως δέκα αδειών μετά από διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα αφορούν 30.000 παιγνιομηχανήματα συνολικά. Τμήμα των αδειών αυτών θα λάβει και η ΟΠΑΠ Α.Ε., σύμφωνα με το δικαίωμα προαίρεσης που διαθέτει (βάσει της σύμβασής της με το Eλληνικό Δημόσιο, η οποία κυρώθηκε με τον ν. 2843/2000).

Σε ό,τι αφορά τους κανόνες και τους περιορισμούς παροχής υπηρεσιών διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα, προβλέπεται συμμετοχή του Δημοσίου στα έσοδα σε ποσοστό 30% επί των μικτών κερδών, καθώς και φόρος 10% στα κέρδη των παικτών.

Στόχος είναι το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή το συντομότερο δυνατό για ψήφιση, προκειμένου να αρχίσει η αποκόμιση των οικονομικών ωφελειών που προβλέπονται από τη συγκεκριμένη παρέμβαση. Η κυβέρνηση έχει υπολογίσει έσοδα 700 εκατ. ευρώ για το 2011 από την πώληση των αδειών και τη συμμετοχή του Δημοσίου στα κέρδη των κατόχων τους.

 
Πηγή Express

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης