Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία των επιβατών των μέσων μαζικής μεταφοράς – Ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσω ΣΔΙΤ με παράλληλη αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ

Την εισαγωγή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής δρομολογεί ο ΟΑΣΑ, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Το σχέδιο για την πρόσκληση του διαγωνισμού τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, έως τις 17 Μαρτίου 2011, από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Με το έργο αυτό, το παραδοσιακό χάρτινο εισιτήριο θα αντικατασταθεί σταδιακά από ηλεκτρονικές «έξυπνες κάρτες», οι οποίες θα διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ θα επιτρέψουν στον ΟΑΣΑ να εφαρμόσει ευέλικτη και δικαιότερη τιμολογιακή πολιτική για τις μετακινήσεις.

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ θα είναι σε θέση να ελέγχει αποτελεσματικότερα το σύστημα πωλήσεων και επικυρώσεων εισιτηρίων, ενώ η κατανομή των εσόδων στους συγκοινωνιακούς φορείς θα γίνεται πλέον με βάση το παρεχόμενο μεταφορικό έργο.

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά έργο υψηλής τεχνολογίας που δρομολογείται, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του ΟΑΣΑ, καθώς παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση του ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής μέσω ΣΔΙΤ.

Νέα γενιά έργων ΣΔΙΤ


 
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, είναι το δεύτερο έργο ΣΔΙΤ στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (μετά την τηλεματική), στο οποίο αξιοποιούνται παράλληλα και κοινοτικοί πόροι, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες συμμετοχής στη διαβούλευση, μπορείτε να απευθυνθείτε στις ιστοσελίδες:

-του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων www.yme.gr

-της Ειδικής Γραμματείας  ΣΔΙΤ  www.sdit.mnec.gr

-της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού  www.digitalplan.gov.gr

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους μέχρι την Πέμπτη, 17 Μαρτίου  2011.

 Σύντομα θα ξεκινήσει και η διαγωνιστική διαδικασία.


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης