Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στα χέρια της κυβέρνησης CD με ονόματα μεγαλοκαταθετών εξωτερικού

  • Αυστηρό μήνυμα ότι το κράτος δεν θα σταθεί αμέτοχος παρατηρητής σε όσους «φυγαδεύουν» παράνομα τα κεφάλαιά τους σε τράπεζες του εξωτερικού έστειλε χθες από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, που ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στα ίχνη επώνυμων μεγαλοκαταθετών στην αλλοδαπή
Στα χέρια της κυβέρνησης CD με ονόματα μεγαλοκαταθετών εξωτερικού

Αυστηρό μήνυμα ότι το κράτος δεν θα σταθεί αμέτοχος παρατηρητής σε όσους «φυγαδεύουν» παράνομα τα κεφάλαιά τους σε τράπεζες του εξωτερικού έστειλε χθες από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, που ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στα ίχνη επώνυμων μεγαλοκαταθετών στην αλλοδαπή

«Θα πρέπει να ξέρει ο καθένας που παράνομα βγάζει τα χρήματά του έξω ότι δεν θα μείνει στο απυρόβλητο», υπογράμμισε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και έσπευσε να εξηγήσει: «Εχουμε ήδη στα χέρια μας αρκετά CD με λίστες ονομάτων τις οποίες επεξεργάζεται και διασταυρώνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σχετικά με το ζήτημα αυτό. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην Ελβετία, υπήρξε συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Ελβετίας και του Έλληνα υπουργού Οικονομικών με τον ομόλογό του προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για τις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία». Με βάση τα κίνητρα που είχε δώσει η κυβέρνηση για το λεγόμενο «επαναπατρισμό κεφαλαίων» επέστρεψαν στη χώρα ή δηλώθηκαν στο εξωτερικό καταθέσεις ύψους 405 εκατ. και από αυτά το Δημόσιο εισέπραξε από φόρους επί των τόκων ένα ποσό 23,5 εκατ.

Αιχμηρό σχόλιο
Σχολιάζοντας αιχμηρά την επίδοση αυτή, η πρόεδρος της Επιτροπής Β. Παπανδρέου τόνισε: «Δεν πρέπει να είστε και πολύ ευτυχής που από δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, πήραμε μόνον αυτά». Απαντώντας ο υφυπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι «περιμέναμε να υπάρξει μεγαλύτερη ανταπόκριση», ενώ διευκρίνισε ότι η φορολόγηση με ποσοστό 8% προκρίθηκε για λόγους συμμόρφωσης με το κοινοτικό κεκτημένο.
Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης