Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προαναγγελία για Νέα αύξηση στην προκαταβολή φόρου

26 Ιανουάριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Nέα αύξηση των ποσοστών προκαταβολής φόρου από τις Α.Ε. και τις ΕΠΕ, ώστε σε βάθος χρόνου να προσεγγίσουν τα όρια που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Eνωση (έως και 100%) προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης. Την ίδια ώρα εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην επίμαχη τροπολογία, με την οποία αναπροσαρμόζονται τα ποσοστά από τη χρήση του 2005, καθώς «αποστραγγίζει» τις επιχειρήσεις από ρευστότητα. ..

Nέα αύξηση των ποσοστών προκαταβολής φόρου από τις Α.Ε. και τις ΕΠΕ, ώστε σε βάθος χρόνου να προσεγγίσουν τα όρια που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Eνωση (έως και 100%) προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης. Την ίδια ώρα εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην επίμαχη τροπολογία, με την οποία αναπροσαρμόζονται τα ποσοστά από τη χρήση του 2005, καθώς «αποστραγγίζει» τις επιχειρήσεις από ρευστότητα.
Ο κ. Αλογοσκούφης παραδέχθηκε μεν ότι όντως υφίσταται πρόβλημα ρευστότητας για ορισμένες επιχειρήσεις, όμως έθεσε δύο θέματα:


Την εναρμόνιση με την Ε.Ε. τόσο στα δικαιώματα των επιχειρήσεων (εννοώντας τις μειώσεις των φορολογικών συντελεστών για πρώτη φορά κάτω του 30% εφέτος) όσο και στις υποχρεώσεις.

Τη συμβολή επιχειρήσεων και τραπεζών –οι οποίες έχουν μεγάλα κέρδη– στην προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων.
Ειδικά για το πρώτο θέμα, ο ΣΕΒ εξέφρασε την έκπληξή του για την τροπολογία κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό και ζήτησε:


Μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Εξάλειψη του συστήματος των λογιστικών διαφορών.
Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΞΠΡΕΣ σχετικά με τη φορολόγηση των επιχειρήσεων, ο κ. Αλογοσκούφης απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των ορίων υπαγωγής στην αυτόματη περαίωση.

Πηγή ExpresΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης