Γενική απεργία με πολλά επεισόδια την Τετάρτη

Οικονομικές Ειδήσεις

24 Φεβρουάριος 2011
Βίαια επεισόδια ξέσπασαν χθες κατά τη διάρκεια της πορείας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετείχαν γύρω στα 35.000 άτομα που διαδήλωσαν ενάντια στην πολιτική λιτότητας. Taxheaven.gr

Γενική απεργία με πολλά επεισόδια την Τετάρτη
 
Βίαια επεισόδια ξέσπασαν χθες κατά τη διάρκεια της πορείας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετείχαν γύρω στα 35.000 άτομα που διαδήλωσαν ενάντια στην πολιτική λιτότητας.

Μπροστά από τη Βουλή ομάδες διαδηλωτών πέταξαν πέτρες, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και φωτοβολίδων κρότου - λάμψης. Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στην Ομόνοια και στην Πατησίων, στο ύψος του Μουσείου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν συνολικά 15 αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε μία υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, σε δύο ιδιωτικές κάμερες, σε πρόσοψη μίας τράπεζας, σε κάδους απορριμμάτων και σε γυάλινο στέγαστρο του μετρό.

Προσήχθησαν 26 άτομα, εκ των οποίων εννέα συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν ένα τόξο, τρία βέλη, ένα τσεκούρι και έξι βόμβες μολότoφ. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Στη γενική απεργία πήραν μέρος δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά Ταμεία, πολεοδομίες, εφορίες, τελωνεία, αλλά και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν τα νοσοκομεία, πολλά σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ μικρά προβλήματα παρατηρήθηκαν στις αστικές συγκοινωνίες λόγω της 24ωρης απεργίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό. Κανονικά λειτούργησε το Μετρό ωστόσο οι συρμοί της μπλε γραμμής σταματούσαν στο σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και όχι στο αεροδρόμιο, εξαιτίας της απεργίας των σιδηροδρομικών.

Επίσης, πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών, ενώ δεμένα παρέμειναν τα πλοία στα λιμάνια.

Τέλος, αρκετά εμπορικά καταστήματα κατέβασαν ρολά, ενώ στην απεργία έλαβαν μέρος και οι δημοσιογράφοι.

ΓΣΕΕ: Ο αγώνας θα συνεχιστεί

«Δέκα μήνες η κυβέρνηση εφαρμόζει τη συνταγή του μνημονίου. Έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι το "φάρμακο" είναι χειρότερο από την αρρώστια. Κάνει του πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε: «Απευθύνουμε ισχυρή καταγγελία προς την κυβέρνηση, να σταματήσει αυτή η πολιτική. Εδώ και τώρα να επανέλθει η 13η και 14η σύνταξη στους φτωχούς συνταξιούχους μας. Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Και επαναλαμβάνουμε να μην διανοηθεί κανένας να ακουμπήσει τις ΣΣΕ γιατί καλλιεργείται ένα έντονο κλίμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας που τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας τους συνθλίβει κυριολεκτικά. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, δεν θα σταματήσουμε, αυτή η πολιτική δεν έχει μέλλον και δεν πρέπει επειδή αυτή η πολιτική δεν έχει μέλλον, να μην έχουν μέλλον και οι δυνάμεις της εργασίας».

Ο εμπορικός κόσμος της χώρας έδειξε για ακόμη μία φορά την έντονη αντίδρασή του σε μία οικονομική πολιτική που έχει οδηγήσει πολλά καταστήματα σε κλείσιμο και έχει φέρει την ελληνική αγορά σε πρωτοφανή δυσπραγία, επισημαίνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, η συμμετοχή των εμπόρων στο κλείσιμο των καταστημάτων τους έφθασε σε πρωτόγνωρα ποσοστά της τάξεως 80 - 90%.

Πηγή Ισοτιμία