Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέο κυνηγητό για έσοδα- Αιφνιδιαστικός έλεγχος σε εφορία της Λαμίας

24 Φεβρουάριος 2011
  • Νέο κυνηγητό εξαπέλυσε το υπουργείο Οικονομικών για την είσπραξη των φόρων. Αυτή φορά στο στόχαστρό του εισήλθαν οι εφορίες που δεν έχουν πιάσει το πλάνο των φορολογικών εσόδων.
Νέο κυνηγητό για έσοδα

Νέο κυνηγητό εξαπέλυσε το υπουργείο Οικονομικών για την είσπραξη των φόρων. Αυτή φορά στο στόχαστρό του εισήλθαν οι εφορίες που δεν έχουν πιάσει το πλάνο των φορολογικών εσόδων.

Συγκεκριμένα : Αιφνιδιαστικό έλεγχο πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, κ. Δ. Γεωργακόπουλος, σε εφορία της Λαμίας, για να διαπιστώσει γιατί καθυστερεί η είσπραξη των εσόδων: «Στην εφορία της Λαμίας υποβάλλονται κάθε χρόνο 47.000 φορολογικές δηλώσεις με προσδοκώμενα έσοδα πολύ περισσότερα από ό,τι βρήκαμε μαζί με τους ελεγκτές», είπε ο κ. Γεωργακόπουλος .

Συνολικά βρέθηκαν μόνον 110 εκατ. ευρώ. Τι είχε συμβεί και τα έσοδα ήταν περιορισμένα; Ο κ. Γεωργακόπουλος διαπίστωσε ότι στην εφορία υπάρχουν 13 ελεγκτές, οι οποίοι πραγματοποίησαν 4 προσωρινούς ελέγχους και έναν (μόνον) τακτικό έλεγχο.

Έδωσε κατευθύνσεις να υπάρξουν περισσότεροι τακτικοί έλεγχοι και να αυξηθούν τα έσοδα.

Πηγή Το Βήμα

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης