Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΙΚΑ - Νέο σκάνδαλο με πλαστές συντάξεις

23 Φεβρουάριου 2011
Νέο σκάνδαλο με πλαστές συντάξεις ανακάλυψαν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς στο υποκατάστηµα στην Ξάνθη εντοπίστηκαν εικονικές ασφαλίσεις εργαζοµένων σε συνεταιριστικές επιχειρήσεις προκειµένου να συµπληρώσουν τον απαιτούµενο χρόνο ασφάλισης για συνταξιοδότηση.

Σύµφωνα με τα στοιχεία έκθεσης (που έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ» μαζί με τα σχετικά έγγραφα και ονόµατα) από τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Υπηρεσιών Ασφάλισης του Ιδρύματος, πρόκειται για εµφανιζόµενους ως εργαζόµενοι προ του 1986 (πριν την έναρξη ασφάλισης στο Ταµείο Συνεταιριστικών Οργανώσεων - ΤΣΕΑΠΓΣΟ) προκειµένου να συµπληρώσουν τον απαιτούµενο χρόνο ασφάλισης για συνταξιοδότηση.

Ήδη, εντοπίστηκαν 30 περιπτώσεις που είχαν επικολληθεί ένσηµα τα οποία δεν προέρχονταν από νόµιµη αγορά, ενώ η εκτίµηση των υπηρεσιών του ΙΚΑ είναι ότι οι πλαστές συντάξεις ξεπερνούν τις 300.

Στην υπόθεση πρωταγωνιστεί λογιστής ο οποίος είχε βρει ένσηµα και τα επικολλούσε σε λευκά βιβλιάρια που προµηθεύονταν ο ίδιος ή οι υποψήφιοι συνταξιούχοι από διάφορα υποκαταστήµατα του ΙΚΑ. Από στοιχεία προκύπτει ότι είχαν εισπραχθεί προσωρινές συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (έως και 14.000 ευρώ σε μια μόνο περίπτωση.).

Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ οι ασφαλισµένοι καλούνται να επιστρέψουν τα χρήµατα και το ΙΚΑ στέλνει τον φάκελο στον εισαγγελέα.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ online


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης