Πανελλαδική 24ωρη απεργιακή παράλυση

Οικονομικές Ειδήσεις

23 Φεβρουάριος 2011
Taxheaven.gr

  

 ΠΑΡΑΛΥΕΙ σήμερα ιδιωτικός και δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα οι συνδικαλιστές προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος μπροστά στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Tα συνδικάτα εκτιμούν ότι η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση θα έχει μεγάλη συμμετοχή, αναμένοντας πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση. Σημειώνεται πως η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν σήμερα συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Aρεως ενώ θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ομόνοια πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των δήμων και των νομαρχιών, των ασφαλιστικών ταμείων. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά.
Επιπλέον απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι δημοσιογράφοι. Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετέχουν οι βενζινοπώλες, αλλά και οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς στην απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Παράλληλα στην απεργία συμμετέχουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι οποίοι απεργούν από χθες.
Σήμερα ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Από τις 9.00 έως τις 17.00 θα λειτουργήσει ο ΗΣΑΠ, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να κατέβουν στο κέντρο για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και την πορεία που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια του μετρό, ωστόσο δεν θα λειτουργήσει το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι υπάλληλοι του ΟΣΕ. Το τραμ θα κινηθεί από τις 06.00 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

 Πηγή: Express.gr