Παράταση μέχρι την Παρασκευή για τις φορολογικές υποχρεώσεις (25/01)

Οικονομικές Ειδήσεις

25 Ιανουάριος 2006
Παρατείνονται έως και την Παρασκευή όλες οι προθεσμίες που έληξαν χθες ή λήγουν σήμερα, για την υποβολή δηλώσεων και την καταβολή φόρων (φόρος μισθωτών υπηρεσιών, καταβολή ΦΠΑ από υπόχρεους με βιβλία Α' και Β' κατηγορίας του ΚΒΣ κ.λπ.).. Taxheaven.gr

Παρατείνονται έως και την Παρασκευή όλες οι προθεσμίες που έληξαν χθες ή λήγουν σήμερα, για την υποβολή δηλώσεων και την καταβολή φόρων (φόρος μισθωτών υπηρεσιών, καταβολή ΦΠΑ από υπόχρεους με βιβλία Α και Β κατηγορίας του ΚΒΣ κ.λπ.)

Αυτό επισημαίνεται σε κατεπείγον τηλεγράφημα που απέστειλε σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο εν λόγω τηλεγράφημα, ενεργοποιείται η υπουργική απόφαση υπ αρίθμ. 1101/2002 η οποία προβλέπει αυτοδίκαιη παράταση προθεσμιών υποβολής δηλώσεων, σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου λήγει και η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών, καθώς και των δηλώσεων ακινήτων (έντυπο Ε9).

Πηγή Ναυτεμπορική