Αποτελέσματα live αναζήτησης

75 λογαριασμούς άνοιξε το ΣΔΟΕ για τα υποβρύχια - Διώξεις ετοιμάζει η Εισαγγελία

21 Φεβρουάριου 2011
  • Τους λογαριασμούς 75 προσώπων έχει ανοίξει το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν τα στελέχη του για την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων.
Το πόρισμα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα αποτελέσει σύντομα τη βάση των ενεργειών της Εισαγγελίας.

Ήδη έχουν διαπιστωθεί φορολογικές παραβάσεις, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», και σύντομα αναμένονται οι σχετικές διώξεις από την Διεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Αθηνών για παράβαση του φορολογικού κώδικα, αλλά και για το κακούργημα του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ανακαλύψει την πληρωμή υπέρογκων ποσών σε οffshore εταιρείες στις Ολλανδικές Αντίλλες, αλλά και σε φορολογικούς παραδείσους στην Ινδία.

Σύμφωνα με τιμολόγια που έχει στην διάθεσή της η εφημερίδα, υπέρογκα ποσά πληρώθηκαν από τα Ελληνικά Ναυπηγεία ακόμα και το 2004 και το 2005 σε δύο κυρίως οffshore εταιρείες.

Με βάση τα ευρήματα του ΣΔΟΕ, την περασμένη Παρασκευή συγκλήθηκε κοινή σύσκεψη των εισαγγελέων κ.κ. Παπανδρέου και Κυβέλου με τους επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Πηγή Τα Νέα


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης