Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η κυβέρνηση ανακάλεσε την επίμαχη εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους.

17 Φεβρουάριου 2011
Δεν επιβάλλεται αναδρομικά το τέλος ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ)             

Η κυβέρνηση ανακάλεσε την επίμαχη εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους. Kανένας φόρος δεν επιβάλλεται αναδρομικά λόγω της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, διευκρίνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος, σε δηλώσεις του μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από την εγκύκλιό του για τους ημιυπαίθριους. Η εντολή να γίνει αυτή η διευκρίνηση δόθηκε από τον  Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.  "Ο νόμος 3843/2010 του Υπουργείου Περιβάλλοντος ρητά προβλέπει πως δεν επιβάλλεται αναδρομικά το τέλος ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ), πλην των ανταποδοτικών, δηλαδή των τελών φωτισμού και καθαριότητας", επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ντόλιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ημιυπαίθριους.

Σύμφωνα με αυτή την ανάλυση τα δημοτικά συμβούλια έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν ανταποδοτικά τέλη για το σύνολο της επιφάνειας ενός ακινήτου, περιλαμβανομένων και των κλειστών ή ανοικτών ημιυπαίθριων χώρων.

"Αυτή η δυνατότητα των δήμων παραμένει, καθώς δεν γίνεται ρητή μνεία στο νόμο το υπουργείου Περιβάλλοντος για τα ανταποδοτικά τέλη", υπογραμμίζει ο κ. Ντόλιος.

Υποχρέωση των δήμων θεωρεί, μάλιστα, ο υφυπουργός τον συνυπολογισμό των χώρων αυτών για τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη, αφού στην αντίθετη περίπτωση θα υπήρχε διακριτική μεταχείριση, απέναντι σε εκείνους που έχουν δηλώσει και σε εκείνους που δεν έχουν δηλώσει τους ημιυπαίθριους χώρους.
 
Πηγή Express


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης