Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Κόκκινο» στον επαναπατρισμό κεφαλαίων από την Κομισιόν

17 Φεβρουάριος 2011
  • Αλλαγές στη νομοθεσία που αφορά στον επαναπατρισμό κεφαλαίων ζήτησε από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επειδή φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή από εκείνον για τα κεφάλαια που παραμένουν κατατεθειμένα στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, αν οι Έλληνες που διατηρούν κεφάλαια στο εξωτερικό εκμεταλλευθούν τη φορολογική "αμνηστία" που προσφέρει το υπουργείο Οικονομικών, θα καταβάλλουν για διάρκεια τουλάχιστον ενός έτους φόρο 5% επί των κεφαλαίων, ενώ θα πλήρωναν φόρο 8% για τα κεφάλαια που δεν θα επιτρέψουν στα... πάτρια εδάφη.

Η Κομισιόν υποστηρίζει ότι πρόκειται για διακριτική μεταχείριση, που δεν συνάδει με την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών και με την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων, που προβλέπονται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν δώσει ικανοποιητική απάντηση εντός δύο μηνών, η Κομισιόν ενδέχεται να παραπέμψει το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς η παρούσα επιστολή αποτελεί "αιτιολογημένη γνώμη", δηλαδή  το δεύτερο και τελευταίο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας.

Πηγή ΕλευθεροτυπίαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης