Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ειδικό Συμφωνητικό μεταξύ Λογιστή/Φοροτεχνικού και Επιχείρησης.

     ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Θέμα : Ειδικό Συμφωνητικό μεταξύ Λογιστή/Φοροτεχνικού και Επιχείρησης.
   
      Συνάδελφοι,

1.    Στην ημερίδα της Ε.Φ.Ε.Ε.Α στις 11 Δεκεμβρίου 2010, ο συνάδελφος Φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην επιτροπή του Ο.Ε.Ε  για την μελέτη – εισήγηση που ζήτησε το Υπ. Οικονομικών προκειμένου να υλοποιηθεί με Υπ. Απόφαση, η διάταξη του άρθρου 17 του Ν. 3842/ 23-04-2010 για την πιστοποίηση του Λ/Φ, αναλύοντας εκτενώς τις διατάξεις για τις νέες αρμοδιότητες, υποχρεώσεις και  ευθύνες, που προστέθηκαν στις διατάξεις του  του άρθρου 38 του ν.2873/2000 και πως, έναντι αυτών, οφείλουμε να προστατευθούμε νόμιμα και εμείς αλλά και οι πελάτες μας, εισηγήθηκε την καθιέρωση ειδικής Σύμβασης (εντολής – ανεξάρτητων υπηρεσιών).
2.    Η εν λόγω σύμβαση καθίσταται αναγκαία και για τον δεύτερο και ουσιαστικό λόγο, από την νομοθετική ρύθμιση του ν. 3842/ 23-04-2010, σύμφωνα με την οποία από 01-01-2011 επέρχεται φορολογική εξομοίωση ως προς τον χρόνο απόκτησης του εισοδήματος με αυτό που προέρχεται από την παροχή υπηρεσιών και θεωρείται εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις.
3.    Επίσης καθίσταται αναγκαία, εν όψει του νέου TAXIS net , όπου ο Λ/Φ ή το λογιστικό γραφείο πρέπει να γίνουν εγγεγραμμένοι χρήστες με τη νέα διαδικασία («ψηφιακή υπογραφή»), για «να μπορούν να αποκτήσουν πρόσθετο ρόλο λογιστή στις υπηρεσίες του TAXISnet, ώστε να ενεργούν για λογαριασμό άλλων φορολογούμενων χρηστών».
4.    Εν όψει των πιο πάνω και σε υλοποίηση της δέσμευσης και της Ε.Φ.Ε.Ε.Α, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011, στην Ημερίδα της ΕΦΕΕΑ ο συνάδελφος Γιώργος Χριστόπουλος που συνεργάστηκε για το λόγο αυτό, (κατόπιν συνεννόησης και της ΠΟΦΕΕ ),με τους Δικηγόρους κ.κ. Γιώργο Ράντο, (τέως Δικαστή των Διοικητικών Δικαστηρίων και εισηγητή στην Ημερίδα), Σπύρο Δελλαπόρτα (επιτ. Νομικό Σύμβουλο του κράτους) και την κα Μίνα Ζούλοβιτς (Δικηγόρο παρ’ εφέταις, ειδικευμένη στο δίκαιο πληροφορικής και ηλεκτρονικών επικοινωνιών), θα παρουσιάσει και θα αναλύσει το σχέδιο – υπόδειγμα του ειδικού Συμφωνητικού (Λ/Φ – επιχείρησης).
Όλοι οι συνάδελφοι θα μπορούν να έχουν απόψεις που θα ληφθούν υπόψη για την οριστική διαμόρφωση του συμφωνητικού
5.    Η ΕΦΕΕΑ καλεί όλους τους συνάδελφους να παραστούν, προκειμένου να ενημερωθούν για το καυτό αυτό ζήτημα, αλλά  και για την πορεία της πιστοποίησης του Λ/Φ από το Ο.Ε.Ε και το Υπ. Οικονομικών.
                                                  Αθήνα 11 Φεβρουαρίου 2011

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ           ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ           Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης