Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ευελιξία για υποχώρηση 25% του μισθολογικού κόστους

14 Φεβρουάριου 2011
ME δεδομένη πλέον την αποφυγή κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει σε νέα νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και με βασικό στόχο τη μείωση κατά 25% του μισθολογικού κόστους. Στο ζήτημα αυτό επέμεινε ιδιαίτερα η τρόικα κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, για την επικαιροποίηση του μνημονίου που έκλεισε προχθές.
Οι παρεμβάσεις θα επικεντρωθούν στην ελαστικοποίηση του ωραρίου, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν χωρίς τη συναίνεση των συνδικάτων να μεταβάλλουν το ωράριο εργασίας έως και 12 ώρες, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης, αλλά και στη σύναψη επαναλαμβανόμενων συμβάσεων ορισμένου χρόνου, χωρίς να μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου.

Oσον αφορά τις επιχειρησιακές συμβάσεις, με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας δόθηκε εξάμηνη παράταση, ώστε να υπάρξει ευρεία εφαρμογή τους, με στόχο οι μισθοί να εναρμονιστούν με την παραγωγικότητα. Για τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας θα πρέπει να υποβάλει έκθεση αξιολόγησης μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πηγή: Express.gr


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης