Αρχίζει η απόσυρση ΙΧ: Επεσαν οι υπογραφές στην υπουργική απόφαση

Οικονομικές Ειδήσεις

14 Φεβρουάριος 2011
Οι καταναλωτές θα μπορούν να αποσύρουν τα παλιά τους ΙΧ από τις 21 Φεβρουαρίου στα κέντρα ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ Taxheaven.gr

Γεγονός αποτελεί πλέον και η υπογραφή της υπουργού Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη στην Κοινή Υπουργική Απόφασης για την απόσυρση ΙΧ καθώς πριν λίγη ώρα (13:35) ολοκληρώθηκε η διαδικασία βάζοντας τέλος στην αγωνία των εισαγωγέων, των εμπόρων αλλά και των καταναλωτών οι οποίοι πρόκειται να κάνουν χρήση του μέτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αναμένεται να αποσταλεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση πίσω στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε από εκεί να οδεύσει προς το Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Στελέχη της κυβέρνησης εκτιμούν πως η δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου ενώ υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να πάρει ακόμη μία ημέρα παράταση με αποτέλεσμα να δημοσιευθεί την Τρίτη στις 15 του μήνα.

Πάντως η επίσημη εκκίνηση του μέτρου θα πραγματοποιηθεί 10 ημέρες αργότερα δηλαδή την Δευτέρα 21 ή Τρίτη 22 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

Πηγή Ημερησία