Ανακοίνωση της Σ.Ε.Π.Ο. (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ)

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

10 Φεβρουάριος 2011
Taxheaven.gr

Σ.Ε.Π.Ο.  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ    ΕΝΟΤΗΤΑ    ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
www.sepo.gr
                                                                                                                                              4.2.2011ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟ;

Τα όσα έγιναν (και τα όσα ακολούθησαν) με τις εκλογές της νέας Κεντρικής Διοίκησης (Κ.Δ.) του ΟΕΕ, από την Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣτΑ) της 29.1.2011 αποδεικνύουν και στον πιο αφελή, ποιός είναι ο στόχος, οι σκοπιμότητες και ο ρόλος που επιλέγουν κάποιοι, μετά την εκλογή τους.

Συγκεκριμένα οι 4 αντιπρόσωποι της ΕΠΟ , ψήφισαν ΠΑΣΚΟ, με αποτέλεσμα αυτή να εκλέξει 6 μέλη στην Κ.Δ. (αντί για 5) και η ΑΚΙΟΕ 1 (αντί για 2). Ακολούθησαν καταγγελίες για υπόγειες συναλλαγές, προβοκάτσιες κλπ και δήλωση της ΠΑΣΚΟ (το πλήρες κείμενο στο www.sepo.gr), για παραιτήσεις της Κ.Δ. και νέα εκλογή από νέα ΣτΑ.
Τα προβλήματα των οικονομολόγων (ιδιαίτερα αυτή την τραγική περίοδο), τα θέματα της πιστοποίησης, του νέου φορολογικού Ν/Σ, των επαγγελματικών δικαιωμάτων κλπ. απασχολούν ελάχιστα, αυτούς που βλέπουν το ΟΕΕ σαν πεδίο παραγοντισμού, συναλλαγών κάθε είδους και αδράνειας. Αδράνειας που το βύθισε στην κατάσταση που όλοι καταδικάζουμε, αλλά τι κάνουμε για να αλλάξει; Ποιος θα επιβαρυνθεί τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που θα κοστίσει η νέα ΣτΑ και τις χαμένες ώρες 200 οικονομολόγων; Είναι υποκριτικό κάποιοι να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις εισφορές των μελών του ΟΕΕ, όταν δεν διστάζουν να τις σπαταλήσουν, σε προσχηματικές διαδικασίες!
Τα ερωτηματικά για την ΠΑΣΚΟ, παραμένουν και πρέπει να απαντηθούν:
1.    Τι θα γίνει αν ξαναψηφιστεί από άλλα μέλη της ΣτΑ;
2.    Γιατί στο παρελθόν δέχθηκε ( όπως και η ΔΗΚΙΟ, η οποία ευνοήθηκε αποσπώντας επιπλέον έδρα) τέτοιες ψήφους και τώρα όχι;
3.    Μέχρι πότε οι εμφύλιες διαμάχες και οι παραγοντισμοί στελεχών της, θα επιτείνουν την αδράνεια και τη στασιμότητα του ΟΕΕ;
Η ΣΕΠΟ θα συνεχίσει τον αγώνα, για μία άλλη πορεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου, που θα το καταστήσει επιτέλους θεσμικό σύμβουλο της Πολιτείας, θα ανακτήσει το κύρος του, θα υπερασπίσει και θα διευρύνει τα επαγγελματικά και επιστημονικά δικαιώματα των μελών του.
Καλεί πλέον τα μέλη της ΣτΑ και τις παρατάξεις, να αναλογιστούν την ευθύνη που τους έδωσε η ψήφος των οικονομολόγων που μοχθούν καθημερινά και βλέπουν τον  επιστημονικό τους φορέα να γίνεται έρμαιο παραγοντισμού και σκοπιμοτήτων.