Αποτελέσματα live αναζήτησης

Από 1η Απριλίου η εξόφληση με κάρτα ή επιταγή για ποσά άνω των 1.500 ευρώ

9 Φεβρουάριος 2011
Από 1η Απριλίου η εξόφληση με κάρτα ή επιταγή για ποσά άνω των 1.500 ευρώ

Από την 1η Απριλίου θα εφαρμοστεί τελικά το μέτρο της εξόφλησης αγορών ή υπηρεσιών παροχής υπηρεσίων άνω των 1.500 ευρώ μέσω πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικής επιταγής. Το μέτρο  αυτό επρόκειτο να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση και η ερμηνευτική εγκύκλιος με αποτέλεσμα να παραμένει ακόμη ανενεργό

Από την 1η Απριλίου θα εφαρμοστεί τελικά το μέτρο της εξόφλησης αγορών ή υπηρεσιών παροχής υπηρεσίων άνω των 1.500 ευρώ μέσω πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικής επιταγής. Το μέτρο αυτό επρόκειτο να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση και η ερμηνευτική εγκύκλιος με αποτέλεσμα να παραμένει ακόμη ανενεργό.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί από την 1η Απριλίου
- Τα φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.500 ευρώ και άνω που εκδίδονται για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες εξοφλούνται από τους λήπτες τους, αγοραστές των αγαθών ή των υπηρεσιών, μέσω τράπεζας με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες και με επιταγές. Δεν επιτρέπεται εξόφληση των στοιχείων αυτών με μετρητά.

- Το βάρος της απόδειξης της συναλλαγής φέρει και ο λήπτης του φορολογικού στοιχείου και οφείλει, να επιβεβαιώνει από ηλεκτρονική βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και την ακρίβεια των στοιχείων του αντισυμβαλλόμενου εκδότη για φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ.

- Για συναλλαγές επιτηδευματιών συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ με άλλους επιτηδευματίες τα δεδομένα των φορολογικών στοιχείων που εκδίδονται διαβιβάζονται ηλεκτρονικά σε κεντρική βάση δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών.

- Φορολογικά στοιχεία αξίας ή λοιπά έγγραφα που εκδίδονται ή συντάσσονται αντί φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ, τα οποία εκδίδονται για συναλλαγές μεταξύ επιτηδευματιών εξοφλούνται μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών του εκδότη πωλητή αγαθών ή υπηρεσιών και του λήπτη των αντίστοιχων στοιχείων ή επιταγών που εξοφλούνται μέσω των ίδιων λογαριασμών, οι οποίοι διασυνδέονται με ασφαλή ηλεκτρονική βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, καμπτόμενου προς τούτο του τραπεζικού απορρήτου.


Πηγή ΗμερησίαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης