Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Κουτρουμάνης: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

7 Φεβρουάριου 2011
Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Απασχόλησης, Γ. Κουτρουμάνης, αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι η Γερμανία πιέζει τις χώρες της ΕΕ προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο της πρότασης για «το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας».

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ο κ Κουτρουμάνης, υπογράμμισε: «Οι ρυθμίσεις αυτές που ζητούνται από άλλες χώρες, σ' ένα πολύ μεγάλο βαθμό, έχουν ενσωματωθεί στο νόμο -τον τελευταίο τον ασφαλιστικό που ψηφίσαμε, το καλοκαίρι του 2010- επομένως δεν υπάρχει θέμα για την Ελλάδα που να αφορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αφού ακόμη και η σύνδεση με το προσδόκιμο επιβίωσης προβλέπεται, από το 2020 και μετά».

Σημείωσε ακόμη, ότι το θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων σε ορισμένα ταμεία συναρτάται με τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών, που στα βασικά ταμεία θα γίνουν το Μάιο. «Θα έχουμε μέχρι το Μάιο, τις τρεις αναλογιστικές μελέτες για τα τρία μεγάλα ταμεία που αφορούν το ΕΤΕΑΜ, το ΤΕΑΔΥ και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, για να δούμε τα οικονομικά των ταμείων και την πορεία τους. Στη συνέχεια, τους επόμενους μήνες, θα ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες για όλα τα επικουρικά ταμεία. Εκεί, σε ορισμένα ταμεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα -κι αυτό γράφεται και στο νόμο- θα χρειαστεί να γίνουν προσαρμογές και μειώσεις», τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης και διευκρίνισε:

«Αυτές οι μειώσεις (σ.σ στις επικουρικές) δεν θα γίνουν σε όλα τα ταμεία και μάλιστα με τρόπο ενιαίο και καθολικό, γιατί δεν έχουν τα ίδια προβλήματα. Θα δούμε λοιπόν ποιο είναι το πρόβλημα σε κάθε ταμείο, με στόχο να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα και για τα επόμενα χρόνια και για τις επόμενες γενιές. Αυτές τις προσαρμογές θα είμαστε έτοιμοι να τις δούμε, το επόμενο διάστημα αφού εντοπίσουμε το οικονομικό πρόβλημα που μπορεί να έχει το κάθε ταμείο».

Πηγή: www.express.gr


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης