ΑΚΙΟΕ ανακοίνωση για το αποτέλεσμα τον εκλογών του οικονομικού επιμελητηρίου

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

5 Φεβρουάριος 2011
Taxheaven.gr

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΚΟ, Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ;

Η αλλοίωση της ετυμηγορίας των συναδέλφων σίγουρα αποτελεί  πρόβλημα σημαντικό, γιατί αναδεικνύει ποιοι και πόσο σέβονται τις διαδικασίες. Η μεθόδευση αποτελεί ένα ακόμα πρόβλημα.

Επειδή πληροφορηθήκαμε ποιοι από την ΠΑΣΚΟ πρωτοστάτησαν , ποια επιχειρήματα είχαν, και τι σκοπό τελικό είχαν, αυτό μας στενοχώρησε περισσότερο.

Υπενθυμίζουμε για την ενημέρωση των συναδέλφων τι έγινε κατά την συνέλευση της ΣΤΑ 29-1-2011 για την εκλογή της 15μελούς Κεντρικής Διοίκησης. Όπως είναι γνωστό υπάρχουν 200 εκλέκτορες. Από αυτούς είχαν: 69 ΔΗΚΙΟ(ΝΔ), 69 ΠΑΣΚΟ(ΠΑΣΟΚ), 20 ΑΚΙΟΕ, 14 ΠΟΦΕΕ, 11 ΔΠΚ(ΚΚΕ), 11ΣΕΠ(ΣΥΡΙΖΑ), 4 ΕΠΟ(ΛΑΟΣ), 2 ΑΡΜΟ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ).
Λόγω του γεγονότος, ότι η ΕΠΟ(ΛΑΟΣ) δεν έβγαζε έδρα στη Κ.Δ., οι 4 εκλέκτορες της, ψήφισαν την ΠΑΣΚΟ, με αποτέλεσμα η ΠΑΣΚΟ, να κερδίσει οριακά μια ακόμη έδρα,  εις βάρος της ΑΚΙΟΕ, που έχασε την δεύτερη της έδρα, την οποία είχε κερδίσει από τα αποτελέσματα των εκλογών. Φυσικά παραμένουν ακόμη άγνωστα τα ανταλλάγματα που δόθηκαν από την ΠΑΣΚΟ στην ΕΠΟ.

 ‘’Ιστορικά’’ στελέχη της ΠΑΣΚΟ έκαναν την συμφωνία συνεργασίας και την επέβαλαν και σε αυτούς, που αντιδρούσαν. Σκοπός της ενέργειας τους ήταν να έχουν έξι έδρες, - αντί πέντε -, που δικαιούνταν, για να κάνουν εύκολα προεδρείο. Θεωρούσαν επίσης ότι με την κίνηση αυτή θα διέλυαν την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ (Α.Κ.Ι.Ο.Ε.). 
Αξιότιμοι συνάδελφοι της ΠΑΣΚΟ,
Οι κινήσεις διαλύονται, όταν δεν  έχουν ερείσματα στην κοινωνία και στον κόσμο που απευθύνονται. Είναι πολιτική γκάφα, να επιδιώκεις προσωρινά αποτελέσματα σε βάρος της ετυμηγορίας των συναδέλφων, όταν είσαι υποχρεωμένος την επόμενη ημέρα να ζητήσεις την συνεργασία αυτών, που επιδίωκες την εξαφάνιση. Πως και με ποιο επιχείρημα, θα ζητήσεις την στήριξη τους; Αν πραγματικά είστε  σοβαρή παράταξη, θα πρέπει να επιδιώξετε μία νέα εκλογή μελών της Κ.Δ. και όσους έχουν ευθύνες  για το γεγονός,  να τους παραμερίσετε.

Τις  απόψεις που δεν μας αρέσουν, τις αντιπαλεύουμε με δημοκρατικά μέσα, όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική κοινωνία και όχι με ανέντιμα μέσα, να επιδιώκουμε  τον αποκλεισμό τους. Η ιστορία μας διδάσκει, ότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα..
Εκ της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  (Α.ΚΙ.Ο.Ε)