Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δημόσιο - Προς αύξηση ωραρίου εργασίας

4 Φεβρουάριου 2011 Σχόλια
  • Δύο σημαντικές ανακοινώσεις, για πρωτοβουλίες που αναμένεται να λάβει το υπουργείο Εσωτερικών, έκανε σήμερα ο υπουργός Γ. Ραγκούσης προς το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ανοίγοντας την "ατζέντα" για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, την παραγωγικότητα των υπαλλήλων και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Προς αύξηση ωραρίου εργασίας

Δύο σημαντικές ανακοινώσεις, για πρωτοβουλίες που αναμένεται να λάβει το υπουργείο Εσωτερικών, έκανε σήμερα ο υπουργός Γ. Ραγκούσης προς το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ανοίγοντας την "ατζέντα" για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, την παραγωγικότητα των υπαλλήλων και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Η πρώτη ανακοίνωση, αφορά την αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά 2,5 ώρες εβδομαδιαίως, δηλαδή από 37,5 ώρες σε 40, όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα, και η δεύτερη, το ωράριο λειτουργίας, καθώς προτάθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να λειτουργούν ορισμένες υπηρεσίες αιχμής και το απόγευμα.

Σχετικά με την τελευταία πρόταση, ο υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι "δεν μιλάμε για διακεκομμένο ωράριο αλλά για συνεχές". Συμπλήρωσε ότι η εφαρμογή του νέου ωραρίου για όσες υπηρεσίες θα λειτουργούν το απόγευμα, θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο προκειμένου οι εργαζόμενοι να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, ο υπουργός είπε ότι στη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ τέθηκε και το θέμα του νέου ενιαίου μισθολογίου, διαβεβαιώνοντας ότι αυτό δεν θα γίνει για να κατεβάσει το μισθολογικό κόστος, αλλά για να αποκτήσει το Δημόσιο ένα σύγχρονο και δίκαιο μισθολόγιο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την αύξηση του ωραρίου και το απογευματινό ωράριο, αλλά και για το νέο ενιαίο μισθολόγιο.

Πηγή ΑΠΕ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης