Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επαγγελματικοί κλάδοι στο στόχαστρο των Επιθεωρητών Εργασίας

3 Φεβρουάριου 2011 Σχόλια
Οι κλάδοι της οικονομικής δραστηριότητας που παρουσίασαν υψηλή παραβατικότητα κατά το 2010, μπαίνουν στο στόχαστρο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας τους πρώτους μήνες του 2011, σύμφωνα με το σχεδιασμό δράσης του ΣΕΠΕ για το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Οι έλεγχοι θα στραφούν κυρίως σε βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, χημικές βιομηχανίες, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης νυχιών, παιδότοπους, δικηγορικά γραφεία, συνεργεία - βενζινάδικα - πλυντήρια αυτοκινήτων και πάρκινγκ, φροντιστήρια για μαθητές και φροντιστήρια ξένων γλωσσών, γραφεία τελετών και συναφών δραστηριοτήτων, εταιρείες ανακύκλωσης, ιχθυοτροφεία - ιχθυοκαλλιέργειες.

Η Τεχνική και Υγειονομική Επιθεώρηση, εκτός των εντατικοποιημένων ελέγχων σε Τεχνικά Έργα και σε Υπεργολάβους, έχει συμπεριλάβει στη στοχοθεσία ειδικών δράσεων για το Α' τετράμηνο του 2011 τους ελέγχους σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαρισμού σε νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΑ, μεγάλες επιχειρήσεις, εμπορικά κέντρα κ.ά.

Στις ειδικές αυτές δράσεις έχουν, επίσης, συμπεριληφθεί οι έλεγχοι σε συνεργεία αυτοκινήτων, που θα γίνουν με βάση το υλικό και τις κατευθυντήριες οδηγίες της SLIC, καθώς, κατά τον αρχικό έλεγχο, θα γίνεται η αποτύπωση της κατάστασης και η ενημέρωση για θέματα κινδύνων από την έκθεση των εργαζόμενων σε επικίνδυνες ουσίες και τις προβλεπόμενες από την ειδική νομοθεσία υποχρεώσεις των εργοδοτών και κατά τον επανέλεγχο θα διαπιστώνεται ο βαθμός συμμόρφωσης.

Τέλος, θα διεξαχθούν έλεγχοι σε υποκαταστήματα Τραπεζών, οι οποίοι θα επικεντρωθούν στις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 16/96, που αναφέρεται αφενός στις εξόδους κινδύνου και αφετέρου στην πυρανίχνευση και πυρόσβεση.

Οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών θα διαρκέσουν έως τις 29 Απριλίου και θα ακολουθήσει η σύνταξη εκθέσεων ανά τμήμα, που θα αναφέρει τα σχετικά ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία των ελέγχων, προκειμένου να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας και ανάλυσης.

Πηγή: www.express.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης