Αποτελέσματα live αναζήτησης

Mπλακ άουτ στις αστικές συγκοινωνίες και την Υγεία

1 Φεβρουάριου 2011 Σχόλια
  • Το αδιαχώρητο παρατηρείται και σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκτός από τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, το τραμ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Το αδιαχώρητο παρατηρείται και σήμερα στους δρόμους της Αθήνας, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκτός από τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, το τραμ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Αναλυτικότερα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία απεργούν σήμερα, Τρίτη, και αύριο, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα.

Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν σήμερα και αύριο, ενώ την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι.

Εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο μετρό. Η απεργία κρίθηκε παράνομη από το Πρωτοδικείο, ύστερα από την προσφυγή που κατέθεσε η διοίκηση της ΑΜΕΛ, ωστόσο, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά, θα περιφρουρηθεί από τους ίδιους του εργαζόμενους και ως εκ τούτου οι συρμοί του Μετρό δεν πρόκειται να κινηθούν.

Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο αποφάσισαν δύο 24ωρες απεργίες για αύριο, Τετάρτη, και την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κλιμακώνεται, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, η συζήτηση του οποίου αρχίζει αύριο, Τετάρτη, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν από σήμερα, Τρίτη, έως και την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου, τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος προχωρούν σε δύο 48ωρες κυλιόμενες απεργίες, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας "Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις" που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά προχωρούν σήμερα σε 4ωρη στάση εργασίας (9π.μ.-13:00), προκειμένου να πάρουν μέρος στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 31.10.2010 σύμφωνα με το Ν. 3868/2010, ο οποίος καθιέρωσε την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, την οποία χαρακτηρίζουν "αντισυνταγματική και παράνομη".


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

Πανελλαδικές 24ωρες απεργίες στις 4 , 7 και 8 Φεβρουαρίου, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ, προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν είναι συνεπή στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Πηγή ΑΠΕΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης