Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣΔΟΕ - Λίγες οι θέσεις, πολλές οι παραβάσεις

28 Ιανουάριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Υπερπληθωρισμός παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο ΣΔΟΕ από υποθέσεις φορολογιικών παραβάσεων και το προσωπικό για να τις χειρισθεί φαίνεται πως δεν επαρκεί.
ΣΔΟΕ - Λίγες οι θέσεις, πολλές οι παραβάσεις

Υπερπληθωρισμός παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο ΣΔΟΕ από υποθέσεις φορολογιικών παραβάσεων και το προσωπικό για να τις χειρισθεί φαίνεται πως δεν επαρκεί.

Από τις 106 οργανωτικές θέσεις που προβλέπονται για τη λειτουργία της νευρα, είναι καλυμμένες μόνον οι 65, αριθμός πολύ μικρός για να διαχειριστεί περίπλοκες φορολογικές παραβάσεις.

Την ίδια ώρα έχουν αυξηθεί (σχεδόν διαπλασιασθεί) και τα «φοροκαρφώματα» πολιτών εναντίον συμπολιτών τους και τις καταγγελίες αυτές το ΣΔΟΕ είναι υποχρεωμένο να τις εξετάζει ασχέτως εάν γίνονται για λόγους αντιεκδίκησης: «Το πρόβλημα είναι σοβαρό, συνεχώς έρχονται φακέλοι για φορολογικές παραβάσεις, ορισμένες εκ των οποίων φαίνεται ότι είναι αρκετά σοβαρές, πλην όμως το προσωπικο δεν επαρκεί», δήλωσε στο «Βήμα online» ανώτερος υπάλληλος του ΣΔΟΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω έλλειψης προσωπικού και πληθώρας υποθέσεων, οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην χρεώνονται για ένα μικρό διάστημα τις υποθέσεις, έως ότου ολοκληρώσουν τις υποθέσεις τις οποίες έχουν ήδη αναλάβει. Τα μεγάλα θέματα ωστόσο, τα οποία φαίνεται ότι εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα, όπως η περίπτωση της προμήθειας των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων, βαίνει προς το τέλος τους και λίαν συντόμως θα κατατεθεί το πόρισμα στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Την ίδια ώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο, ενόψει και του θέρους, να υπάρξει μόνιμο συνεργείο ράμπο σε τουλάχιστον δύο νησιά, στη Μύκονο και στην Πάρο. Υπάρχει πρόταση το ΣΔΟΕ να ενοικιάσει και οίκημα στα νησιά αυτά, αλλά όσοι υπηρετούν σ΄αυτά θα εναλλάσσονται με άλλους συναδέλφους τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή Το Βήμα



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης