Αποτελέσματα live αναζήτησης

"Φρένο" στις μισθολογικές αυξήσεις πάνω από την εθνική συλλογική σύμβαση

27 Ιανουάριος 2011
«Φρένο» στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς πέρα από αυτές που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επιχειρεί να βάλει η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Συγκεκριμένα χθες η αρμόδια υπουργός Λούκα Κατσέλη επισήμανε ότι για τις κλαδικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και δεν έχει γίνει ακόμη επέκτασή τους, με δική της απόφαση, πριν υπογραφούν, θα πρέπει να υπάρξει πληρέστερη αιτιολόγηση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας που να δικαιολογεί ότι όντως ο συγκεκριμένος κλάδος αντέχει τις επικείμενες αυξήσεις. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μεταξύ άλλων, οι επικείμενες κλαδικές συμβάσεις αφορούν και εταιρίες security. Συγκεκριμένα η υπουργός Εργασίας ανέφερε: «Oλες οι επεκτάσεις που αφορούν μισθολογικούς όρους ή όρους που αφορούν εργασιακά θέματα τα οποία συνάδουν με την εθνική συλλογική σύμβαση θα υπογραφούν αμέσως. Σε ελάχιστες περιπτώσεις που προβλέπονται αυξήσεις πολύ πέρα από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, αυτές, με απόφασή μου, την οποία τη συζητήσαμε και με τους κοινωνικούς εταίρους την προηγούμενη εβδομάδα, πριν τις υπογράψω, τις αναπέμπω για πληρέστερη αιτιολόγηση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας».
 
Κύκλοι του Yπουργείου Εργασίας κάνουν λόγο για τυπική, γραφειοκρατική διαδικασία, καθώς η κ. Κατσέλη επιθυμεί να γνωρίζει για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων σε αυτή την οικονομική συγκυρία και να είναι σύννομη με όσα προβλέπει το μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα.

 
Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Εν τω μεταξύ, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, με ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν προσπάθεια του Yπουργείου Εργασίας, εν αγνοία των εργαζομένων, –προφανώς μετά από πιέσεις των ξενοδόχων– για κατάργηση της κλαδικής σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Oπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές, «δυστυχώς η υπουργός Εργασίας προωθεί απόφαση που θα προβλέπει την υπέρβαση του ποσοστού 17% μαθητών-σπουδαστών για πρακτική άσκηση, έναντι του τακτικού προσωπικού, οι οποίοι θα καλύπτουν θέσεις εργασίας, ενώ οι αποδοχές τους θα είναι κατώτερες της κλαδικής σύμβασης».

Πηγή: www.express.gr

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης