Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ - ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ..

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ  - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Κάνιγγος 27 - Τηλ. (210) 38 35 093 - ΦΑΞ 38 45 434 - 106 82 - ΑΘΗΝΑ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ 2006, ΣΤΙΣ 6,00 (ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27, ΑΘΗΝΑ)

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Στις δύο συναντήσεις μέχρι σήμερα της ΓΣΕΕ με τον Σ.Ε.Β. για την υπογραφή της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ο κ. Κυριακόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΒ, πρότεινε να καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις και να αντικατασταθούν με ατομικές συμβάσεις ή συμβάσεις κατά κλάδο, κατά περιοχή, κατά ηλικία.

Συγκεκριμένα ζητάνε να μην ισχύουν ούτε οι κατώτεροι μισθοί στους νομούς Ημαθίας, Καστοριάς, Φλώρινας και Δράμας. Παράλληλα ζητάνε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% σε κλάδους, επιχειρήσεις και περιοχές που αυτοί θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ταυτόχρονα στα πλαίσια δήθεν διευκόλυνσης των ανέργων που είναι πάνω από 50 χρονών για να βρουν δουλειά, προτείνουν να μειωθεί ο μισθός τους μέσα από την κατάργηση του επιδόματος πολυετίας.

Η πορεία των Συλλογικών Συμβάσεων επηρεάζεται αρνητικά από την πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Θυμηθείτε ότι τη Δευτέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές τον Απρίλη του 2004, ο κ. Κυριακόπουλος είχε δηλώσει ότι το 85% του ελληνικού λαού ψήφισε Κόμματα που συμφωνούν με την πολιτική του ΣΕΒ.

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ θέλει το μεροκάματο 26 ευρώ, το μισθό 638 ευρώ από 590 που είναι σήμερα, μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες και τις δυνατότητες, στη λογική του εφικτού, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας που λέει ο ΣΕΒ, η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η στάση και το περιεχόμενο των διεκδικήσεών της διευκολύνει τους εργοδότες και την κυβέρνηση.

Η συγνώμη του Προέδρου της ΓΣΕΕ στον Πρωθυπουργό «δεν ήθελα να σας στεναχωρήσω κ. Πρωθυπουργέ με αυτά που είπα», δεν βοηθάει την όξυνση της αντιπαράθεσης και αδυνατίζει τη δράση της εργατικής τάξης.
 

Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες,


Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζοντας το έργο του ΠΑΣΟΚ, ψήφισε να μειωθεί ο φόρος των Ανωνύμων Εταιρειών από 35% σε 25%, αύξησε το ΦΠΑ στα καταναλωτικά αγαθά, ψήφισε το νόμο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας που καταργεί το 8ωρο, ψήφισε το νόμο για τις ΔΕΚΟ που καταργεί την μονιμότητα και δημιουργεί δύο κατηγορίες εργαζομένων, παλιούς και νέους, με θεσμοθέτηση τη μερική απασχόληση, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τις δοκιμαστικές συμβάσεις κ.α..

Ο Επίτροπος της Ε.Ε. κ. Αλμούνια δήλωσε, ότι εργαζόμενος που εργάζεται μια μέρα τη βδομάδα, θα θεωρείται απασχολούμενος και δεν θα φαίνεται σαν άνεργος. Τα εργοστάσια κλείνουν, οι εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο, οι απολύσεις κλείνουν σπίτια, η ανεργία στον κλάδο μας έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, οι νέοι συνάδελφοι δεν βρίσκουν δουλειά.

Η απεργία στις 14 /12/2005 και οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, αποτέλεσαν συνέχεια και κλιμάκωση της προηγούμενης δράσης. Το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 12/11/ 2005 έδωσε ελπίδα σε όλους τους εργαζόμενους για να συνεχίσουμε από καλύτερες θέσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του κατανοούν ότι οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν γι’ αυτό εντείνεται η εργοδοτική – κρατική τρομοκρατία.

Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι συλλήψεις-ανακρίσεις μεταναστών και οι απαγωγές μεταναστών εργαζομένων από το Πακιστάν, είναι μέρος της επιχείρησης καταστολής και καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων. Χτυπάνε συναγερμό για το εργατικό - λαϊκό κίνημα, για το σύνολο των εργαζομένων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών κατάγγειλε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κάλεσε τις εργοδοτικές οργανώσεις για υπογραφή νέας Σύμβασης για το 2006. Η μάχη θα είναι δύσκολη και χρειάζεται τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων. Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

Η Ένωσή μας, υλοποιώντας τις αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης, καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Πέμπτη 2 ΦΛΕΒΑΡΗ 2006, στις 6 μ.μ. στα γραφεία μας και στη συνέχεια θα πάμε στα γραφεία του ΣΕΒ (Ξενοφώντος 5, Αθήνα) για να διεκδικήσουμε την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης με το πλαίσιο των αιτημάτων της Π.Ο.Λ. που μερικά από αυτά είναι:

Να γίνει δεκτό το σχέδιο ΣΣΕ που έχει καταρτίσει η Π.Ο.Λ.

Πρότασή μας για το 2006 είναι η νέα κλίμακα να έχει αφετηρία τα 1.300 ευρώ για τον βοηθό λογιστή και τα 1.400 ευρώ για το λογιστή.

Η καθημερινή εργασία στους Η/Υ, να μην ξεπερνά τις 5 ώρες και το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας (άσχετα από τις ώρες εργασίας) να είναι 20% και επιπλέον 1 μέρα άδεια το δίμηνο.

Σε όλους τους λογιστές και βοηθούς να καταβάλλεται επίδομα ισολογισμού ένας μισθός.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης