Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τέθηκε προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την ρύθμιση της αγοράς παιγνίων

Αναρτήθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων» προς διαβούλευση στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr/minfin/?p=634, μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μία εβδομάδα, μέχρι και την Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011.

Στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης είναι η ρύθμιση της αγοράς τεχνικών και τυχερών παιγνίων, η οποία λειτουργεί χωρίς έλεγχο, σε βάρος των δημοσίων εσόδων και του κοινωνικού συνόλου. Οι στόχοι της προτεινόμενης νομοθετικής παρέμβασης είναι:

- Η ρύθμιση της αγοράς τεχνικών και τυχερών παιγνίων με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και ειδικά των νέων, την ένταξη και παρακολούθηση σε νόμιμο πλέον πλαίσιο των διεξαγόμενων παιχνιδιών.

- Η διασφάλιση και είσπραξη εσόδων για το κράτος από μία αγορά της οποίας ο παράνομος κύκλος εργασιών εκτιμάται σε περισσότερα από 4 δισ. Ευρώ ετησίως. Ειδικά για το 2011 προβλέπεται η είσπραξη 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση αδειών και 200 εκατ. ευρώ από τα τέλη των τυχερών παιγνίων (τα οποία θα εισπράττονται σε ετήσια βάση).

- Η προσαρμογή των εθνικών διατάξεων στην κοινοτική νομοθεσία, αφού η γενική απαγόρευση της λειτουργίας τεχνικών παιχνιδιών στη χώρα μας έχει καταδικαστεί στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και το πρόστιμο για τη χώρα μας είναι 31.536 Ευρώ ημερησίως.

Τα οφέλη για τους πολίτες και την κοινωνία από το άνοιγμα και τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων περιλαμβάνουν τη ρύθμιση της αγοράς και την προστασία των παικτών, ιδιαίτερα των ανηλίκων, την ένταξη σε πλαίσιο εποπτείας μιας αγοράς που υφίσταται και αφορά χιλιάδες παίκτες, αλλά και στην είσπραξη εσόδων πάνω από 1 δισ. σε διάστημα 2-3 ετών, ποσό που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της περικοπής των μισθών και των συντάξεων, ή στο 100% της περικοπής του ΠΔΕ, σε συνάρτηση με την είσπραξη εσόδων από το διαδικτυακό στοίχημα, αντί για εταιρίες που εδρεύουν στο εξωτερικό και σε φορολογικούς παραδείσους.

Το δεύτερο αυτό στάδιο διαβούλευσης έρχεται σε συνέχεια της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο, όταν τέθηκε καταρχήν το πλαίσιο διαλόγου για τη ρύθμιση της αγοράς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα υπαρκτό ζήτημα της ελληνικής οικονομίας. Τότε, κατατέθηκαν περισσότερες από 1.500 απόψεις, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών έλαβε εγγράφως πολλές ακόμα προτάσεις φορέων και πολιτών. Ακολούθησε ημερίδα, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπου κατέθεσαν τις θέσεις τους. Όλα αυτά έχουν ληφθεί υπόψη κατά τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία, για να φτάσουμε τελικά σε ένα κείμενο διατάξεων.

Η κυβέρνηση συνεχίζει τη διαδικασία διαλόγου, προκειμένου να προχωρήσουμε με απόλυτη διαφάνεια στην αποτελεσματική ρύθμιση της λειτουργίας του χώρου των τυχερών και τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες και τους φορείς να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης