Σε διαβούλευση το προσχέδιο του νέου φορλογικού νόμου με αλλαγές στις διατάξεις για το αυτόφωρο

Οικονομικές Ειδήσεις

26 Ιανουάριος 2011
Taxheaven.gr

Σε διαβούλευση του προσχεδίου του νέου φορλογικού νόμου με αλλαγές στις διατάξεις για το αυτόφωρο

Αναρτήθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών» προς διαβούλευση στην ιστοσελίδα , μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μία εβδομάδα, μέχρι και την Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011.


----

Το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που αναρτήθηκε στο www.opengov.gr δεν αναφέρει την αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα της μη απόδοσης ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο και της μη απόδοσης ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων. Συγκεκριμένα έχει αφαιρεθεί η διατύπωση εκείνη που προβλέπει πως τα εν λόγω αδικήματα μετατρέπονται από στιγμιαία σε διαρκή και εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία. υπουργείο  Και τα δυο μέτρα θα τεθούν σε διαβούλευση με τους πολίτες ώστε να διαμορφωθούν οι τελικές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με τις διορθώσεις:

- Απαλείφθηκε ο όρος «Γενικός» για τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος  καθώς στο ελληνικό και Κοινοτικό δίκαιο δεν συναντάται Γενικός Εισαγγελέας, αλλά απλά εισαγγελικός λειτουργός.

- Αφαιρέθηκε η διάταξη που προέβλεπε ποινές φυλάκισης από 4 μήνες έως 10 χρόνια για όσους δεν πληρώνουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο.