Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σε διαβούλευση το προσχέδιο του νέου φορλογικού νόμου με αλλαγές στις διατάξεις για το αυτόφωρο

26 Ιανουάριος 2011
Σε διαβούλευση του προσχεδίου του νέου φορλογικού νόμου με αλλαγές στις διατάξεις για το αυτόφωρο

Αναρτήθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών» προς διαβούλευση στην ιστοσελίδα , μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μία εβδομάδα, μέχρι και την Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011.


----

Το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που αναρτήθηκε στο www.opengov.gr δεν αναφέρει την αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα της μη απόδοσης ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο και της μη απόδοσης ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων. Συγκεκριμένα έχει αφαιρεθεί η διατύπωση εκείνη που προβλέπει πως τα εν λόγω αδικήματα μετατρέπονται από στιγμιαία σε διαρκή και εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία. υπουργείο  Και τα δυο μέτρα θα τεθούν σε διαβούλευση με τους πολίτες ώστε να διαμορφωθούν οι τελικές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με τις διορθώσεις:

- Απαλείφθηκε ο όρος «Γενικός» για τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος  καθώς στο ελληνικό και Κοινοτικό δίκαιο δεν συναντάται Γενικός Εισαγγελέας, αλλά απλά εισαγγελικός λειτουργός.

- Αφαιρέθηκε η διάταξη που προέβλεπε ποινές φυλάκισης από 4 μήνες έως 10 χρόνια για όσους δεν πληρώνουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο.

Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης