Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ακυρώθηκε από τη ΝΕΟΓΑΛ η ειδική επιχειρησιακή σύμβαση

26 Ιανουάριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • H ΝΕΟΓΑΛ ακύρωσε την ειδική επιχειρησιακή σύμβαση που προέβλεπε μείωση των αποδοχών του προσωπικού κατά 9% μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε τόσο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όσο και στα κόμματα.
Στις 21 Ιανουαρίου η γαλακτοβιομηχανία Δράμας υπέγραψε νέα ειδική επιχειρησιακή σύμβαση, διετούς διάρκειας, η οποία αυτή τη φορά δεν προβλέπει μειώσεις μισθών, αλλά περιλαμβάνει τη δέσμευση ότι δεν θα εφαρμοστούν ελαστικές μορφές εργασίας και ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας είχε αποφανθεί ότι «τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του δεν είναι ικανά να στοιχειοθετήσουν την ύπαρξη επιτακτικής ανάγκης μείωσης του εργατικού κόστους».

«Η εταιρία δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ταυτιστεί με τη μείωση μισθών, αλλά στοχοποιήθηκε μόνο για αυτή, παραβλέποντας το γεγονός ότι η αρχική σύμβαση περιλάμβανε σημαντικές διασφαλίσεις για τους εργαζομένους, όπως η διατήρηση των θέσεων εργασίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Χριστόφορος Σεβαστίδης.

Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η εταιρία θα είναι όντως κερδοφόρα το 2010, αλλά «με τα μισά κέρδη» σε σχέση με το 2009, που είχε κλείσει στα 1,7-1,8 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, «η κερδοφορία αυτή δεν είναι λειτουργική», υποστήριξε.

Ερωτηθείς γιατί μια κερδοφόρα επιχείρηση αποφάσισε αρχικά να προχωρήσει σε μείωση μισθών, ξεκαθάρισε: «Στη σημερινή συγκυρία πρέπει να μειώνεις ελεγχόμενα τα έξοδα. Αν φτάσεις στο αμήν είναι πλέον πολύ αργά».

 
Πηγή: Express.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης