Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διαφωνία ΣΕΤΕ επί του ν/σ για τη φορολόγηση συνεδρίων

19 Ιανουάριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Tην έκπληξή του για διάταξη που περιελήφθη στον νέο νόμο περί φορολογίας 3427/05 (ΦΕΚ 312/Α/27.12.05) και που αφορά την έκπτωση των δαπανών οργάνωσης συνεδρίων και συναφών εκδηλώσεων εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης, Γ. Αλογοσκούφη και Δ. Αβραμόπουλο, αντίστοιχα, ζητεί την ακύρωσή της....

Tην έκπληξή του για διάταξη που περιελήφθη στον νέο νόμο περί φορολογίας 3427/05 (ΦΕΚ 312/Α/27.12.05) και που αφορά την έκπτωση των δαπανών οργάνωσης συνεδρίων και συναφών εκδηλώσεων εκφράζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης, Γ. Αλογοσκούφη και Δ. Αβραμόπουλο, αντίστοιχα, ζητεί την ακύρωσή της.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, στο κεφάλαιο Ε «Περί ρυθμίσεων φορολογίας εισοδήματος, αρθρ. 24 Δαπάνες επιχειρήσεων, παρ. 1ω» αναφέρεται ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να εκπίπτουν: «Δαπάνες οργάνωσης ενημερωτικών ημερίδων και συναντήσεων για τους εργαζόμενους ή πελάτες, εφόσον οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον δήμο ή κοινότητα όπου εδρεύει η επιχείρηση ή σε άλλο μέρος στο οποίο λειτουργεί υποκατάστημά της».

«Με δεδομένο», υπογραμμίζεται στην επιστολή, «ότι η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων έχει την έδρα της στα μεγάλα αστικά κέντρα, και κυρίως στην Αθήνα, είναι προφανές ότι η παραπάνω διάταξη δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των συνεδριακών κέντρων της περιφέρειας της χώρας και για τον λόγο αυτό είναι αντίθετη σε κάθε λογική περιφερειακής τουριστικής ανάπτυξης». Ο ΣΕΤΕ τονίζει ότι η διοργάνωση συνεδρίων και συναφών εκδηλώσεων δεν αφορά μόνο τα αυτόνομα συνεδριακά κέντρα ή τα ξενοδοχεία τα οποία έχουν ανάλογες αίθουσες.

Κατά κύριο λόγο αφορά τις τοπικές οικονομίες στο σύνολό τους, διότι είναι γνωστό ότι η διοργάνωση ενός συνεδρίου έχει ανάγκη υποστήριξης ενός μεγάλου φάσματος παράλληλων δραστηριοτήτων (μεταφορές, εστίαση, ψυχαγωγία, αγορά τοπικών προϊόντων κ.λπ.).

Πηγή expressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης